FIM Rally

Vuoden 2023 FIM Rally: Zaragoza – Espanja 23 – 25.6.2023

76. FIM Rally’n pitopaikka on Zaragoza – Espanja.
Tapahtuman järjestää Motoclub Aragón and FARAM (Federación Aragonesa de Motociclismo) ja tietoa tapahtumasta löytyy https://fimrallyzaragoza.com/

Lataa oheisista linkeistä tapahtuman ilmoittautumislomake, lisämääräykset ja aikataulu.
Ilmoittautumislomakkeen täyttömallit sivu1 ja sivu 2

Täytä ilmoittautumislomake; toimita se ja kuitti kerhon tilille OP FI29 5800 1320 4606 93 maksetuista osallistumismaksuista 31.3.2023 mennessä, kerholle tai FIM yhteyshenkilö Timo Toikkaselle. Paperiversioita ilmoittautumiskaavakkeista löytyy myös kerholta.

Huomioithan myös majoituksen valinnan; hintoihin tulee lisäksi valitsemasi majoituksen hinta. Majoitusvaihtoehdot ja niiden hinnat löytyvät ilmoittautumislomakkeen toiselta eli kakkossivulta. 

Voit täyttää kerhon sivuilla ilmoittautumislomakkeen suoraan tietokoneellasi ja lähettää sen sähköpostilla FIM-yhteyshenkilölle osoitteeseen: timo_toikkanen@hotmail-com
Näin ilmoittautumisesi on helpoimmin ja nopeimmin perillä.

FIM Rallyn osallistumismaksu on 200 € + majoitusmaksu + 10 € SML:n toimistomaksu.

Huom. FIM Rallyn sääntöjen mukaan, lomakkeella kysytty välimatka kotikerholta kohteeseen, lasketaan lyhintä maantiereittiä käyttäen, ilman lauttoja tai lentokoneita. Kerholta FIM Rallyn pitopaikkaan Zaragozaan tulee lyhintä maantiereittiä myöten 4848 km. Tämä km-määrä ilmoitetaan lomakkeella. Muista asioista lisätietoja Timo Toikkaselta.
Jos osallistut ensikertaa FIM Rallyyn, lue FIM Rally opas. Sama ohjeistus soveltuu monilta osin myös muihin FIM – tapahtumiin.

FIM Rally

FIM Rally on kansainvälinen moottoripyöräilijöiden kokoontuminen. Nimestään huolimatta kyse ei ole nopeuskilpailusta. Sen sijaan kansalliset moottoriliitot ja kerhot kilpailevat osallistujien lukumäärillä ja kilometrimäärillä. Erilaisia kilpailusarjoja on yhteensä 17. Rallin ohjelmassa on aina kiertoajeluita ja paikallisin voimin toteutettuja esityksiä, joiden tarkoituksena on lisätä tietoa eri maiden tavoista, nähtävyyksistä, kulttuurista ja historiasta. Ralli järjestetään kerran vuodessa, useimmiten Euroopassa. Vuosittain tapahtumaan osallistuu keskimäärin 1000 motoristia noin 30 eri maasta. Ensimmäinen FIM Rally (silloiselta nimeltään Tähtiajo) järjestettiin Berliinin olympialaisten yhteydessä vuonna 1936. Sen jälkeen ralli on järjestetty joka vuosi lukuun ottamatta vuosia 1940–49, sodan takia sekä vuonna 2020–21 covid-19 pandemian takia. Suomessa FIM Rally on järjestetty kahdesti, vuonna 1988 Kuopiossa ja vuonna 2014 Tampereella.

Perustietoa

FIM Rally on kokoontuminen, jossa tourinkilaiset ovat käyneet vuodesta 1973 lähtien. FIM Rally on yksi pääsyitä kerhomme perustamiseksi ja tapahtumaan osallistumisen mahdollistamiseksi. Noin tuhat motoristia keräävä ralli järjestetään kerran vuodessa useimmiten Euroopassa. Suomessa FIM on järjestetty kaksi kertaa, vuonna 1988 ja vuonna 2014. FIM Rally on kolmipäiväinen  tapahtuma, yleensä ohjelmaa on ollut tarjolla kuitenkin jo muutama päivä ennen virallista ohjelmaa, johon kuuluu mm. kiertoajeluita ja tapahtuman huipentava Kansojen paraati.