FIM

Fédération Internationale de Motocyclisme

Kansainvälinen Moottoriurheiluliitto eli FIM on perustettu 1904 Pariisissa. Liitto hallinnoi maailman moottoripyöräurheilutapahtumia, joiden joukossa ovat mm. MotoGP, Superbike, Motocross, Speedway ja Trial. Järjestön tarkoituksena on kehittää moottoripyöräurheilua ja – matkailua, ja sen jäsenenä on 98 kansallista moottoriliittoa, mm. Suomen Moottoriliitto. FIMin toimisto sijaitsee Sveitsin Miesissä, lähellä Geneveä.

Moottoripyöräurheilun lisäksi FIMissä on vapaa-ajan moottoripyöräilyn jaos CML (Commission pour le Motocyclisme de Loisirs), joka vastaa paitsi FIM Rallysta myös muista moottoripyörämatkailuun liittyvistä tapahtumista ja asioista. Matkamoottoripyöräilyn muut päätapahtumat ovat FIM Rendez-Vous Meritum (niille jotka ovat osallistuneet Rallyyn useammin kuin 5 kertaa), FIM Motocamp sekä FIM Mototour of Nations.

FIM Rally,  -Meritum sekä -Motocamp ovat perustaltaan hyvin samanlaisia kokoontumisia; -saavutaan, majoittaudutaan, nautitaan ja lähdetään kotimatkalle!

FIM Mototour of Nations poikkeaa näistä muista siinä, että Mototourissa ajetaan moottoripyörillä joka päivä johonkin kohteeseen, jossa joko majoittaudutaan päivän päätteeksi, tai sitten ajetaan takaisin samaan hotelliin, josta aamulla lähdettiin.
FIM Rallyssä on useita majotusvaihtoehtoja, hotelleista mökkeihin tai telttamajoitukseen. FIM Motocampissa, nimensä mukaisesti, majoittaudutaan aina telttaan. FIM Meritum on pääsääntöisesti hotellimajoituksella varustettu tapahtuma. FIM Mototourin ajopainotteista tapahtumaa lukuunottamatta, muissa tapahtumissa on tyypillisesti yksi retkipäivä, jolloin mennään (useimmiten) busseilla tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin. Yhtenä päivänä on paraatiajo, missä kaikki osallistujat ajavat letkassa tapahtumapaikan taajaman lävitse “kiitoksena” paikallisille vieraanvaraisuudesta. Lisäksi viimeisenä iltana ohjelmassa on palkintojen jakoja, koska kyseessä on kilpailu.
Kilpailuluokkia on tapahtuman mukaan useita.

Kilpailuiden kriteereissä usein merkitsevää on osallistujien määrä tai moottoripyörien kuutiotilavuus. Myös ajettu matka tapahtumaan kerhon (TFMK) kotiosoitteesta lyhintä maanteitse kulkevaa reittiä tapahtumapaikalle on pisteiden laskussa merkitsevää. Jokaista kilmetria vastaan osallistuja saa yhden pisteen edustamalleen kerholle/maalle. Kerhon/maan yhteenlaskettujen pisteiden perusteella ratkeaa tiettyjen pokaalien voitto.
Osallistuminen kilpailuun tapahtuu automaattisesti ilmoittautumalla tapahtumaan ja saapumalla määräaikaan mennessä paikalle.

Lisää tietoja FIMin Touring toiminnasta.

Tapahtumista lisää vasemmalla olevien linkkien takaa.

Jos osallistut ensikertaa FIM Rallyyn, LUE TÄMÄ, monilta osin sama ohjeistus koskee myös muita FIM matkamoottoripyöräilytapahtumia.