Liikenteenohjauspalvelut

Motoguard toiminta alkoi vuonna 2017 kun TFMK:n jäsenet osallistuivat moottoripyörillänsä parin maantiepyöräilykilpailun liikenteenohjaukseen. Yleisimpänä tehtävänä on ajaa ns. kilpailukaravaanin edellä ja ohjaten vastaantulevaa liikennettä siirtymään tai pysähtymään tienlaitaan. Palaute on ollut niin hyvää, että kilpailuorganisaatiot ovat pyytäneet meiltä näitä ”kärkimoottoripyöriä” useampaan kilpailuun.

TFMK:n toiminnan kannalta lisääntynyt tarve kärki-MP:ille on hyvä uutinen, koska kilpailuorganisaatiot maksavat palkkion kerholle jokaisesta pyörästä. Ja uudet rahoituslähteet TFMK:n toiminnalle ovat arvokkaita, jotta jäsenmaksuista saatavien tulojen merkitys pysyisi kohtuullisena.

Kuskille ja pyörälle ei ole mitään erityisiä vaatimuksia. Koulutamme ja opastamme toimintaan lähteviä, mutta tietyt asiat on hyvä tiedostaa mm.

– kilpailujen keskivauhti on 40 km/h ympärillä, niin käytettävällä mp:llä on syytä pystyä ajamaan kohtuullisen mukavasti myös hiljaisella nopeusalueella. Joku ratakiree (italialainen) kyykky ei ehkä sovi tähän hommaan.

– pisimmät kilpailulähdöt voivat olla n. 160 km pitkiä, joten pyörän selässä saa viihtyä rapiat 3 tuntia yhtäputkea. Kärkipyörät ajavat pareittain, joten tankkaus- ja tyhjennystauot kyllä onnistuvat. Lyhyemmät lähdöt kestävät 1-2 h. Jokaisessa kilpailussa on useamman pituisia lähtöjä.

Järjestämme perehdytysiltoja TFMK:n kerhotilassa sekä myös radalla harjoittelua. Lisäksi Tieturva 1 kortti antaa opastusta liikenteenohjaamiseen. Ihan ilman korvausta tähän toimintaan ei tarvitse osallistua, vaan tarvittaessa TFMK maksaa km-korvausta, joka kattaa ainakin bensakulut. Kysymyksiä ja ilmoituksen halukkuudesta osallistua voi esittää osoitteeseen karkipyorat@tfmk.com.

Tervetuloa mukaan!