Koulutus ja ajoharjoittelu

Motoristin perushenkivakuutus on hyvä moottoripyörän hallinta kaikissa tilanteissa.
TFMK:n toiminnassa ajotaitojen kartuttaminen ja turvallisuusajattelu on aina ollut tärkeänä elementtinä.

Omien kouluttajien voimin järjestämme vuosittain ajokauden alussa MPEAK kurssin, joka samalla toimii ns. ruosteen poisto koulutuksena ja valmentaa tulevaan ajokauteen. Kurssi on uudelle motoristille aivan loistava tilaisuus omaksua kunnolliset perustiedot ja saada harjoitusta moottoripyörän hallintaan. Kokeneemmille motoristeille kurssi toimii kauden avauksena ja taitojen palautuksena, ruosteen poistona.

Keväisin kerhon jäsenilleen järjestämän MPEAK®-kurssin lisäksi, järjestämme ajoharjoittelua jossakin moottoriradalla useamman kerran vuosittain (mm. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa). Radalla tapahtuvassa ajoharjoittelussa kouluttajamme opastavat oikeisiin ajolinjoihin ja käyvät läpi muitakin ajohallintaan liittyviä asioita. Ajotapahtumat radalla pitävät aina sisällään ajopelien melumittauksen ennen radalle pääsyä ja tilaisuudet ovat johdettuja ja ne eivät ole ”kilvanajoa”.

Kouluttajamme ovat kaikki kokeneita motoristeja ja he ovat käyneet viiden päivän mittaisen Liikenneturvan järjestämän MPEAK®-kouluttajakurssin tai ovat ammatissa, jossa moottoripyörä on työvälineenä.
MPEAK® – kouluttajakurssi on moottoripyöräilijöiden Ennakoivan ajon koulutuksen (MPEAK®) vetämiseen tähtäävä kouluttajakurssi. MPEAK® -kouluttajakurssin tavoitteena on antaa koulutettaville valmiudet ja valtuudet järjestää ja toimia kouluttajana MPEAK® -kurssilla. Kurssin läpäisseillä on myös oikeus MPEAK® -tuotemerkin sekä materiaalin käyttöön.
TFMK kouluttaa vuosittain 1–2 ajokouluttajaa omien koulutustilaisuuksien järjestämiseksi.

TFMK järjestää myös koulutusta tekniikassa, mm. ajoreittien tekeminen navigaattoriin sekä Motoristin EA-koulutusta, kuinka toimia mp-onnettomuustilanteessa.