Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

PS-aluetoiminta; 22.6.2021 Aavasaksan Juhannusetkot

22.6.2021 klo 16:00 - 21:00

Keisarinmaja ja Aavasaksan Paviljonki toivottavat meidät tervetulleiksi tiistaina 22.6.!

Keisarinmaja (Keisarinmaja – Aavasaksa) on Lapin vanhin matkailurakennus, joka pystytettiin vaaralla vierailleita matkalaisia varten. Majalla järjestettiin tarjoilua ja huonolla säällä se tarjosi matkailijoille suojaa. Metsästysmaja ristittiin Keisarinmajaksi Venäjän keisarin ja Suomen suurruhtinaan vierailua silmällä pitäen (Aleksanteri II hallitsi vuoteen 1882 saakka ja hänen jälkeensä Aleksanteri III). Keisarin Lapin vierailun yhteyteen suunniteltiin myös käyntiä Aavasaksalla. Epävakaisesta poliittisesta tilanteesta johtuen Keisarin matka kuitenkin peruuntui.

Mutta meidän matkamme ei peruunnu! Yhteisajo alkaa Rovaniemeltä Pilkkeen edestä (Ounasjoentie 6) klo 16. Perillä meitä odottaa Aavasaksan Paviljongin ravintola, jossa saamme nauttia päivällisen tai kevyemmän iltapalan upeita maisemia ihaillen. Jäsenetuna BMW- ja Touring Finlandia -kerhon jäsenet saavat 4 euron alennuksen ruuasta ja/tai juomasta. Ota siis jäsenkorttisi mukaan!

 Toni Kraatari Ylitornion Yrityspalveluista tuntee Ylitornion kunnan yritystoiminnan tilanteet ja kehittämisen. Hän tulee kertomaan meille Aavasaksan matkailusta, aiheina pitkästä historiasta valitut palat, päivän tilanteesta ja ennen kaikkea näkymistä ja suunnitelmista. Toni on myös innokas motoristi ja tuntee alueen kiinnostavat reitit.

Muista pakata laukkuun myös kävelyyn sopivat kengät, sillä Aavasaksan huippua kiertää n. 3 km pituinen luontopolku. Tämän kierrettyämme ajamme pohjoista reittiä Vietosen kautta Rovaniemelle – juhannuksen etkoreissuun menee siis koko ilta.

Ravintolaa varten tarvitaan ilmoittautumiset viimeistään lauantaina 19.6. osoitteeseen johanna.ikavalko@bmw.moottoripyorakerho.fijohanna.ikavalko@tfmk.com tai viestillä numeroon 0400-291066. Johannalta saat myös lisätietoja!

 

Tiedot

Päivämäärä:
22.6.2021
Aika:
16:00 - 21:00

Järjestäjä

TFMK ry/PS-aluetoiminta/johanna.ikavalko@tfmk.com
Sähköposti
johanna.ikavalko@tfmk.com