Vs:Re: Vinkkejä Euroopan kierrokselle

#931
Nimetön
Vieras

@Martti wrote:

Puola on rajaton riemu ja toimii niille, jotka omaksuvat liikennekulttuurin. Kun Puolaa tahkoo useasti, sekin kärsii ruotsisyndrooman, mutta kokemuksena se on kannatettava. Augustow – Berliini väli oli vielä viisi vuotta sitten enempi endurolla ajettava (en ollu endurolla). Via Baltica on vúosi vuodelta parempi ja nythän sen pitäisi olla ”valmis”.

Augustov – Lomza – Varsova välin remontti oli valmis vuonna 2006. Vain ajoratamaalaukset puuttuivat. Lomzasta Augustoviin tosin oli paikattu versio, mutta ei mitenkään paha. Varsovasta kohti Berliiniä rakennettiin silloin moottoritietä joka osittain oli jo valmis ja sen mitä pystyi näkemään niin lähes valmista tietäkin oli jo pitkälti, joka odotti vain käyttöönottoa, tämä tie siis on maksullinen. Se vanha tie Varsovan ja rajan välissä oli huonossa kunnossa.

Itäisen Puolan reitti Augustov-Bialystok-Lublin välillä oli laajat remontit käynnissä 2009.

Se että joku tie on ollut Puolassa hyvässä kunnossa viisi vuotta takaperin ei ole tae siitä että se olisi kunnossa nyt. -99 tai 2000 ajoin Liettuasta puolaan ja tie Puolan puolella oli remontissa. Sitten menikin useampi vuosi etten ajanut Via Balticaa en Puolaa pitkin kunnes 2006 ajoin taas kyseisen tien ja se remotti oli saatu valmiiksi eli asfaltti oli vedetty uusiksi mutta kuudessa vuodessa oli rekan saaneet uudet urat aikaiseksi eli tiestä oli täytynyt höylätä pahimmat urat pois eikä sitä enää priimakuntoiseksi voinut sanoo. Eli vanhan rakennustavan mukaan puolan tiestöä pitää remontoida viiden vuoden välein. Toki tuolla tiellä kulkee paljon rekkoja jotka kuluttaa sitä tietä enemmän kuin autoliikenne.