Vs:Re: Vinkkejä Euroopan kierrokselle

Etusivu Foorumit Matkalla Vinkkejä Euroopan kierrokselle Vs:Re: Vinkkejä Euroopan kierrokselle

#930
Nimetön
Vieras

Puolan teistä voi todeta sen, että pääsääntöisesti poikittain menevät valtatiet ovat heikomassa kunnossa. Pienemmillä teillä löytyy erittäin hyväkuntoisia osuuksia ja osallaan heikompi kuntoisia. Kamikaze ohitukset ovat harvinaisempia aiempiin vuosiin verrattuna ja terve meltti ja asenne on paikallaan. Toisaalla Puolalaiseenkin kulttuuriin tottuu melko nopeasti ja sitä ei kannata vierastaa.

Pienempien teiden kautta löytää kaupunkeja jotka ovat varsin edullisia. Hyvätasoinen hotelli hyvine aamiaisineen maksaa saman veran kuin heikko Zimmeri Saksassa. Hotelli ovat keskellä kylää pienissä kaupungeissa, joten illalla voi mennä paikallisiin ravintoloihin syömään. Mikäli haluaa Puolassa edullisesti hyvää tasoa kannattaa turistikohteet (lähinna Warsova, Krakova jne.) unohtaa. Noiden hintataso on samaa, kuin muualla (lähes). Toisallaa järvialueella Pohjois-puolassa on hyviä ja edullisia paikkoja. Käytännössä joka kaupungissa, eikä niitä tarvi etsiä sivukujilta. Hyppää vaan nettiin ja tsekkaa hotelleja kaupungeista. Ota osoitteet ylös ja laita naviin. Itse en koskaan ole varannut etukäteen. Aina on löytänyt tilaa. Ennakko tsekkaus netissä kannattaa, koska silloin voi valita tason, johon menee nukkumaan.

Olen ajannut monet kerrat (n. 18 v aikana) Puolan läpi ja olen välttynyt ongelmilta. Oma varovaisuus liikenteessä on paikallaan, kuten muuallakin vieraissa kulttuureissa.

Neuvoksi.

Valtaite, joka kulkee Puolan lävitse pohjoisesta poikittain on osittain pieni ja heikompi kuntoinen. Itse ajelisin etelästä poikki Puolan ja nousisin idempää ylös.

Vältä valtatiet, niin seutu, tiet ja palvelut ovat parempia. Matkailu sivualueilla on edullista ja kun nouset itärajan lähellä ylöspäin on tiesökin parempaa kun Warsovan moottoritiet.

Mitään tosi tarkkaa reitti suunnitelmaa en ole itse koskaan tehnyt ja päivämatkoina 400-600 km ei ole ongelma kun ei joka tankkauksen kohdalla jää kahville. Matkan joutumisessa on sama sääntö kuin muuallakin, eli ei se nopeus vaan se sitkeys jouduttaa matkan tekoa.