Vs:Re: Vinkkejä Euroopan kierrokselle

#939
Nimetön
Vieras

@1asko wrote:

Ja kun sielläpäin kulkee, niin eri fasistit pitivät hallitusta tai olivat muuten vaan pakotetut sodan vuoksi ( Mussolini mm. ) oleskelemaan Gardalla Salo´n kaupungissa. Vähän ottaa päähän kun en jäänyt tutkailemaan, oliko näistä herroilla ja daameilla enemmänkin jäämistöä paikkaseudulla. Herrat Hitler ja M eivät aluksi voineet sietää toisiaan ja ei noista kavereita tullut koskaan. Sakut varastivat fasistinimen ja kyllä se Hra M rakennutti ensimmäiset varsinaiset moottoritiet. ( suurilta järviltä etelään ). Tämä juttu oli ihan OT, mutta matkailuhan avartaa. Sekin on ihan jännä juttu, etteivät senkummin Saksa kuin Italiakaan valtioina kovin vanhoja ole.

Tappiolle jääneille ei jää yleensä mahdollisuutta kirjoittaa historiaa, josta esimerkkeinä vois vaikka mainita Irakin jossa Saddamin kukistuttua kaadettiin Saddamin patsaat aikaslailla äkkiä ja toinen esimerkki täältä kotomaasta jossa Suomenlinnassa Käärmetalon portin yläpuolella oli ruottinvallan aikana kolme kruunua. Venäjän otettua vallan täällä naputeltiin noista kolmesta kruunusta yks tai kaks pois.

Salon tasavalta eli R.S.I. oli sen verran lyhytaikainen sekä vaikutukseltaan merkityksetön fasistien hajottua eri kuppikuntiin ettei se ole pahemmin maamerkkejä jättänyt. Tosin onhan Lega Nord tai Padania vähän niinkuin R.S.I.:n perintöä. Omat marttyyrinsä oli myös piipun toisella puolella eli R.S.I:n Legia Tagliamenton Martiri di Rovetta. http://www.legionetagliamento.com/index1.html Jossa CLN:n eli partisaanien ”kansallisen vapautuksen rintama ” surmasi 43 R.S.I:n sotilasta ehkä vähän vähemmän kunnialisella tavalla. Rovetassa on tapahtumasta muistomerkki.

Missäs vaiheessa saksalaiset ovat fasismin varastaneet. Eikös saksalaiset olleet Nationalich Sozialismuksia (natsit) loppuun asti ja Mussoliniinit kutsuivat itseään fasisteiksi. Lähinnä kai neuvostoliitto käytti natseista fasisti nimitystä kun tuo kansallisosialismi muistutti nimeltään tuota neuvostoliiton sosialismia niin ei ryssät halunneet kutsua sakuja sosialisteiksi vaan mieluummin fasisteiksi kuten muitakin akselivaltojen joukkoja.