Vs:Re: Tarvittavat paperit rajanylitykseen

#1011
Nimetön
Vieras

Voitko Westy kuvailla tilanteita, joissa tuo maastavientilupa on tarpeellinen EU:n alueella? Oletetaan, että matkaajalla on vakuutusyhtiöstä saatu Green Card mukanaan, joka siis osoittaa liikennevakuutuksen voimassaolon sekä osamaksuajoneuvon osalta kaikki maksu- ja vakuutusasiat täysin kunnossa + ajo-oikeus sekä ajoneuvon, että kuljettajan/haltijan kunto moitteeton. Ja kuljettajan haltijuus käy ilmi rekisteriotteesta, jonka kieli on suomalaisessa otteessa suomeksi ja ruotsiksi.
Vakuutukset (sekä liikenne- että Kasko) ovat haltijan/kuljettajan ottamia ja haltijan/kuljettajan nimissä. Vakuutusehdoissa ei edellytetä maastavientiluvan pyytämistä rahoitusyhtiöltä.

EIhän jollain vai elä kuvitelmissa se, että rahoitusyhtiö ”lupineen” on viranomainen tai viranomaistoiminnan harjoittamiseen jollain tavoin liitännäinen tai muutoin rinnastettava em. tapauksessa?
Jos jotain EU-maissa sattuu, asiassa kuullaan em. tapauksessa vakuutusyhtiötä ja kuljettajaa/haltijaa ja mahdollisesti Trafia. That’s it.

Osamaksukaupassa on toki sekin mahdolista, että OMISTAJA, eli RAHOITUSYHTIÖ hoitaa vakuutusten maksamisen ja perii tätä vakuutusmaksua haltijalta kuukasittaisten osamaksuerien yhteydessä. Tällaisessa tapauksessa rahoitusyhtiön intresseissä on tietää, minkä maan alueella omistamansa ja vakuuttamansa pyörä liikkuu, jotta voi olla varma pyörän vakuutusten olevan voimassa.
Tällaista rahoitusyhtiön ja haltijan välistä osamaksusopimukseen liittyvää maastavientilupaahan tarkoitit Westy?

Summa summarum: osamaksuajoneuvoja on kahdenlaisia. Niitä, joissa rahoitusyhtiö maksaa vakuutukset ja sellaisia , joissa haltija hoitaa vakuutusmaksut suoraan vakuutusyhtiöön.