Vs:Re: Tarvittavat paperit rajanylitykseen

#1009
Nimetön
Vieras

Tämä maastavientilupa on lievästi sanoen brezneviläisen aikakauden jäänteitä nykyisen EU:n alueella (vapaa liikkuvuus) ja etenkin Schengen-maiden alueella, jossa sisämaiden rajoilla ei pitäisi olla mitään asiaa kysellä papereita ilman perusteltuja syitä epäillä jonkinasteista vilunkia.
Byrokratianhan piti EU:n myötä vähentyä liikkumisen (sekä ihmisten ja tavaroiden) osalta. Ei tämä nyt siltä vaikuta, joten en syytä kanssareissaajia, jos ei kiltin etupulpetin esimerkkioppilaan tapaan ole paperia hankkimassa. Edellyttäen, että muut asiat (seuraavassa lauseessa) ovat kunnossa.
Pohtikaapa itse, onko sillä eroa, että missä EU-maassa sen osamaksuajoneuvon kanssa liikkuu, mikäli osamaksuerät, vakuutukset ja ajo-oikeus sekä ajokunto on asianmukaisessa kunnossa? Osamaksuvelkaisilla ja etenkin RÄSTISSÄ olevilla osamaksukulkuneuvoilla ajellaan tälläkin hetkellä Suomen teitä niin, että raikaa.
Rahoitusyhtiön kannalta tämä maastavientilupamenettelyn ymmärtää sikäli, että ulkomaille vietynä pyörän takaisinotto ja osamaksukauppalain mukainen tilitys on kalliimpia ja hankalampia toteuttaa. Ulosottoviranomaisen toimivalta ei yllä Suomen rajojen ulkopuolelle.
Tässä lienee se suurin syy edellyttää ko. lupaa?
Rahoitusyhtiöiden vaatima todistus Kaskosta tätä lupaa koskien on täysin naurettava, koska rahoitusta ei edes järjestetä, mikäli osamaksuajoneuvoon ei oteta Kaskoa. Rahoitusyhtiö myös antaa myönnytyksen vakúutusyhtiölle lähettää haltijalle laskun Kaskosta tarkistettuaan omat osamaksuerien suoritukset (Pohjolaan vuosittain). Ts. vakuutus katkeaa jossain vaiheessa vuotta, mikäli rahoitusyhtiö näin haluaa huomattuaan osamaksuerien laiminlyönnit.
Ja vakuutusyhtiö kyllä ilmoittaa rahoitusyhtiölle (omistajalle), mikäli haltijan vastuulla oleva vakuutusmaksu jää suorittamatta.