Vs:Re: Tarvittavat paperit rajanylitykseen

#1015
Nimetön
Vieras

@o607kjr wrote:

Tuo maastavientilupa tarvitaan tosiaan vain silloin, kun osarivehkeen vakuutukset ottaa ja maksaa rahoitusyhtiö. Ei siinä tapauksessa, kun haltija hoitaa koko vakuutuspuolen.

Ainakin Santanderilla saa minusta eri kuvan asiasta, minä luen tuon alla olevan niin että vaikka vakuutus olisi ihan itse hankittu niin lupaa pitää pyytää.
https://www.santanderconsumer.fi/tuotteet/ajoneuvorahoitus/Pages/useinkysytytkysymykset.aspx#Nr5

5. Voinko viedä ajoneuvon ulkomaille?
Voit viedä ajoneuvon ulkomaille vain rahoittajan kirjallisella luvalla (maastavientivaltakirja). Päätös maastavientivaltakirjan myöntämisestä tehdään aina tapauskohtaisesti. Maastavientivaltakirjan voit anoa asiakaspalvelustamme. Sopimuksesi kokonaistilanne tarkistetaan aina päätöksen yhteydessä. Maastavientivaltakirja voidaan myöntää enintään kolmeksi (3) kuukaudeksi kerrallaan.

Ennen maastavientivaltakirja-anomuksen tekemistä pyydä vakuutusyhtiöltäsi vakuutusvahvistus, josta käy ilmi vakuutuksen laajuus ja voimassaoloalue. Maastavientivaltakirjapäätökseen tarvitsemme myös tiedon matkan ajankohdasta sekä kohdemaasta. Lisätietoja vakuutuksesi voimassaolosta ulkomailla saat vakuutusyhtiöstäsi.
Maastavientivaltakirjasta veloitamme palveluhinnastomme mukaisen kulun.

@o607kjr wrote:

Nöyrin hallintoalamainenhan ottaa vaikka pöydän mukaan prätkäreissulle, jonka alle suojautua maanjäristyksen varalta. Miksikö? No, koska on ohjeistettu tällaisissa tilanteissa niin tekemään.

En ainakaan löytänyt mitään Santanderin sivuilta joka velvoittaa ottamaan pöydän mukaan. Ehkä eri rahoitusyhtiöillä on eri käytännöt maanjäristysen ja pöytien suhteen ❓

Onkohan tällainen pöytä riittävä jos pysyy Schengen alueella?