Vs:Re: Saako moottoripyörällä ajaa vierekkäin?

Etusivu Foorumit Matkalla Saako moottoripyörällä ajaa vierekkäin? Vs:Re: Saako moottoripyörällä ajaa vierekkäin?

#1425
Nimetön
Vieras

Avaajan tarkoitus on ehkä provosoida ilmeisestä epäkohdasta vilkas debatti. Tämä palsta ei ehkä ole siihen otollisin foorumi. Touring-ihmiset saavat useimmiten nauttia moottoripyöräilystä myös sivistysvaltioissa. Tässä tarkastelunäkökulmassa sivistys liittyy moottoripyöräilyn sääntelyyn lainsäädännöllä. Matkailu avartaa, enkä vielä ole kuullut, että edes Balttian poliisi keräisi tuolla perusteella ”kuitittomia käteismaksuja”. Se on euroalueen laajenemisen hyvä puoli. Voittopuolisesti moottoripyöräily EU-alueella on rajaton riemu. Suomen lainsäädäntö jää siinä marginaaliin. Aika ajoin kannattaa kerrata TFMK:n syntyhistoria.

Onneksi meillä on toisia kerhoja, joiden toiminta nimenomaan liittyy Suomen käytäntöjen järkiperäistämiseen. Keskusjärjestön asiahan tuo olisi, mutta TFMK ei kuulu siihen, joten siinäkin mielessä vähemmän otollinen on tämä palsta. Omissa toiveunissani odotan keskusjärjestön rajallisten resurssien kykenevän lobbaamaan liikennevakuutuslainsäädäntöä, mutta painajainen taitaa taas toteutua.

Alan oppaat kehottavat ajamaan kaistan keskellä. Jos ajokorttikoulutus noudattaa niitä, sehän on jo suoranainen ”rikollisuuteen” opastaminen tahi yllytys. Tuo oikeassa reunassa ajaminen taas on selvää moottoripyöräilijän liikenneturvallisuuden vaarantamista. Toivottavasti ajokoulutus painottaa turvallisuutta.

Voihan tämänkin palstan luonne muuttua ja ehkä tulevaisuudessa sanan säilä keskittyy tällaisiin olennaisuuksiin.