Vs:Re: Minnan RTW blogi

#1367
Nimetön
Vieras

Habarovsk – kuukausi reissua takana
27.6.
Habarovskissa sataa. Ja on kuuma. Ei välttämättä mikään miellyttävin yhdistelmä mutta pakotti todelliseen lepopäivään kaupungilla kiertelyn sijaan. Siperian halkominen kun on pikkuisen jo laittanut kropan koetukselle – tai ainakin kankkulihakset, heh.

Chitasta lähdön jälkeen päivät ovat olleet kutakuinkin samanlaisia maisemien välillä onneksi vaihdellessa. Välillä tasaista välillä taas käyden hyvinkin korkealla – niin, että saa kunnolla nieleskellä, kun korvat menevät lukkoon! Metsä taas saattaa hyvinkin äkkiä vaihtua suomaiseksi upeine kukkaloistoineen. Kamera on räpsynyt, kun olen ottanut kuvia mitä upeimmista erilaisista liljoista, joita täällä kasvaa villinä!


Majoitukset ovat taas vaihdelleet laidasta laitaan mutta hintataso on pysynyt hyvinkin kohtuullisena kaikkialla. Toki siihen saattaa vaikuttaa sekin, että olen oppinut kysymään makuupaikkaa huoneen sijasta. Vaikka sitten maksankin vain yhdestä paikasta, saan yleensä pitää itselläni koko huoneen, koska täälläpäin mitä ilmeisimmin naiset matkustavat harvoin yksin. Tänään kuitenkin sain kämppiksen itselleni tähän piskuiseen, ehkä n. viiden neliön huoneeseen. Magadanista (jonne siis menee ihkauusi tie!) kotoisin oleva Taisia oli saapunut tänne saakka silmälääkäriä varten! Magadanista on tänne siis n. 3500km…


Ikään kuin pieni siivu historiaakin tuli matkalla vastaan. Tapasin nimittäin Sahalinin saarelta Suzukillaan matkaan lähteneen japanilaisen Yuichin. Jos katsotte kartasta, huomaatte, että Sahalinin saari kuuluu Venäjälle. Silti Yuichi oli täysin japanilainen, eikä omien sanojensa mukaan puhu venäjää kuin pari sanaa. Kaksi viikkoa aiemmin liikkeelle lähtenyt nuorimies oli myös matkalla maailman ympäri. Tosin hänellä oli tähän varattuna kaksi vuotta! Mistä tuli taas mieleen, että suosittelen edelleen lämpimästi todellisen bikerin eli Hemulin kotisivujen tarkastelua osoitteessa http://www.whereishemuli.eu . Hemulin halusin mainita vielä erikseen, KOSKA:

Pari viimeistä päivää on ollut aika vaikeata. Eilen tuli kesken ajomatkan hirmu ontto ja ahdistunut olo. Pienen itsetutkistelun jälkeen tajusin, kuinka hirvittävästi kaipaan ”oikeaa tekemistä”. Ei sillä, etteikö ajaminen ja reissaamiseen liittyvät asiat tavallaan niitä olisi mutta siis kaikkea saunanlämmityksestä ruuanlaittoon ja nurmikonleikkuuseen . Nytkin olin varannut itselleni tämän hostellipaikan ihan vain siksi, että täällä pääsisin laittamaan kunnon keittiössä kunnon kasvispöperöt itselleni! Vaan kuinkas kävikään – ”keittiö” osoittautui jääkaapiksi, vedenkeittimeksi ja mikroksi. Haahhaah! Alkutyrmistyksen jälkeen painelin paikalliseen markettiin ja sain jotain kehiteltyä noillakin välineillä. Kun paha olo tänään vielä jatkui, pakotin itseni ulos sateeseen happihyppelylle ja sen jälkeen haukkasin taas palan Hemulin matkaa. Ja ostin mansikoita. Ja kuuntelin Housemartinsia. Ja skypetin Ollin kanssa. Helpotti.

Huomenna sitten kohti Vladivostokia, missä paikallinen seurakunta majoittaa minut ja Ransun. On muuten Kazanskajan kirkko eli terveisiä vaan kaikille järvenpääläisille – praasniekka lähestyy! Toivottavasti saan Ransun myös huollatettua ja renkaat vaihdatettua. Pohjalaisiltahan sain paikallisen, kuulemma erittäin luotettavan mp-korjaamo ”Raiderin” yhteystiedot. Pyörä pitäisi myös saada putsattua maahantulokuntoon. Korean viranomaiset eivät kuulemma oikein hyvällä katso kovin sottaisia pyöriä. Tällä hetkellä Ransuparka on vähintäänkin katu-uskottavan näköinen – mutainen ja naarmuinen, kuten maailmanmatkaajan toki sopii ollakin! Lautta Vladivostokista DongHaeen lähtee keskiviikkona 2.7. Ilokseni sain eilen viestiä, että Mongoliassa tapaamani ranskalaisserkukset tulevat myös samalla laivalla. Josko pääsisin taas kuulemaan lisää hurjia juttuja Mongolian läpiajamisesta!

”Jos kovin kiirehtii aina eteenpäin, ei todennäköisesti koskaan saavuta määränpäätä”
Aina vaan pienempi prätkähiiri Minna