Vs:Re: Minnan RTW blogi

#1349
Nimetön
Vieras

18.3.2014

Voi itku, miten aika menee nopeasti. Enää reilut kaksi kuukautta lähtöön ja tuskanhikeä meinaa pukata, kun ei tuo Tyynenmeren ylitys ala järjestymään. Japanista sain yhdeltä forwarderyhtiöltä tarjouksen, jonka loppusumma oli lähinnä absurdi: 8200€!!! Siis lähes kolme kertaa Transalpin arvo! Hoohhooh, ei tullut kauppoja.

Eilen illalla sain kuitenkin yhteyden Japanissa asuvaan amerikkalaiseen motoristiin, joka kertoi, että rahtilaivakyyti Japanista Vancouveriin, Kanadaan ei kestäisi kuin viikon. Lisäksi tuo em. japanilainen yhtiö ehdotti, että lennättäisin pyörän jostain muualta, esim. Etelä-Koreasta ja he kuitenkin hoitaisivat kaikki järjestelyt. Nyt on sitten vaan pakko puntaroida, mistä itse on valmis joustamaan ja millä tavalla matkasuunnitelmia muuttamaan. Pitääkö jättää Alaska väliin… kyynel…

No entäpä sitten tuo maailmanpoliittinen tilanne? Ei ainakaan helpota meikäläisen reissua. Pieni kauhuskenaario on, että Venäjä sulkee rajan ainoalta EU-naapuriltaan, eli SUOMELTA! Venäjän vuosiviisumi on jo kyllä passissa mutta eipä sillä taida olla paljon painoarvoa, jos Venäjän viranomaiset päättävät toisin… Mietinpä jopa sellaista, että mitä jos Venäjä tekeekin EU-kansalaisia koskevia negatiivisvaikutteisia päätöksiä silloin, kun olen siellä! Aargh!

Mutta jos on vähän haasteita, niin on kyllä paljon hyvääkin! Toissa perjantaina ajoin (ei ollut vielä takatalvi iskenyt 🙂 ) Ransun Vantaan Bike Worldiin kuntotarkastukseen. Laittavat siellä siis pyörän lähtökuntoon ja yrittävät vielä fiilata sitä kuskille paremmaksi. Tosiaan kun tuota mittaa ei ole allekirjoittaneelle kertynyt enempää kuin 158cm, niin hiemanhan tuo aiheuttaa lisähaastetta. Että jos vielä saisivat aiempien madallustoimien lisäksi pudotettua istuinkorkeutta edes pari senttiä ja tuotua stongaa pikkuisen lähemmäs (eivät olisi kädet ihan tikkusuorana!) kuskia, niin johan helpottaisi!

Myös majoitusten suhteen on tapahtunut mieletöntä edistystä. Työnantajani, Helsingin ortodoksisen seurakunnan sivuilla oleva majoituspyyntöni ja puskaradio ovat todella tuottaneet tulosta ja nyt on listalla jo yli 20 kotimajoitusta! Kazakstanista, Siperiasta, Japanista, Alaskasta, Kanadasta, USA:sta, Portugalista ja Ranskasta on upeasti löytynyt reitin varrella olevia majapaikkoja. Viimeisimpänä Novosibirsk Siperiassa ja Gardner lähellä Bostonia. Kiitos ihan hirmuisesti kaikille, jotka olette tässä auttaneet!

Mitäpä muuta? Eilen kävin Yle Hämeen jututettavana Hämeenlinnan toimituksessa ja viikon päästä keskiviikkona eli 26.3. klo 15 menen Pasilaan Yle Puheen vieraaksi. Jos ei ole muuta tekemistä, niin olkaa kuulolla!

Reissutarratkin sain! Mainostaidon Loikaisen Antti tuunasi tuosta reissulogostani tarroja, joita voin sitten liimailla pyörään tai vaikka antaa muistoksi matkalla. Niin ja Moto-Jyskyn Tengmannin Jyrin kanssa meinattiin tuota ajoharjoittelua hankalia tilanteita varten (siitäkin huolimatta, että takana on jo 29 ajovuotta ja lähes puoli miljoonaa kilometriä) jo aloitella. Mutta sitten tuli tämä takatalvi. Eikä meikäläisen hengityselimet oikein kestä pakkasella ajoa 🙂 .

Kävin muuten tutun psykologin kanssa juttelemassa reissun mahdollisista psyykkisistä haasteista. Oli tosi hyödyllinen palaveri ja mukaan lähti monta ideaa siitä, miten paremmin jaksan yksikseni tien päällä. Tietty tuo aiemmin mainitsemani kotimajoitussysteemi varmasti myös auttaa. Väinö-kanin eli Väbän merkitys muuten ei varmaankaan ole ihan pikkuinen siinä vaiheessa, kun tulee kova ikävä kotio. Kunhan ei vaan karkaile niin kuin viime kesänä Moldovasta kotiin palatessa. Päätti hypätä kyydistä ihan viime metreillä Tampereen moottoritiellä! Ai mistäkö höpisen? No, Väinö on siis motoristipehmokani, joka on kulkenut mukanani jo lähes kymmenen vuotta takapaksilla. Toissa kesänä Bosnian rajalla tullimies kysyi Väinöltä passiakin!

Kertoilen taas lisää, kun kerrottavaa löytyy,
Prätkähiiri Minna