Vs:Re: Minnan RTW blogi

#1362
Nimetön
Vieras

12.6. Tulun – lentäviä kameroita ja pohojalaasmotoristeja

Paljon on taas ehtinyt sattua ja tapahtua viimeisten n. 1500km:n aikana. Vaan tänäänpä se oikein huipentuma sattui, kun vajaan satasen vauhdissa yht´äkkiä go pro kameran varsi katkesi (vielä ihan hyvällä tieosuudella!) ja laite lensi taivaan tuuliin! Äkkiä tien sivuun ja osien metsästykseen. Noin puolen tunnin hakemisen jälkeen kameran kaikki osat olivat tallella JA EHJIÄ! Aivan käsittämätöntä, koska perässäni ajoi tapahtumahetkellä rekka ja olin aivan varma, että löytäisin vain murusia. Ja mikä ihan oikeasti on uskomattominta, on se, että LAITE TOIMII! Joka ikinen osa siis oli joko tiellä tai tien sivussa ERIKSEEN, muistikortti mukaanlukien. Jos minen ole sukua Hannu Hanhelle, niin ei kukaan!


Joka tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että ajokuvaukseen tulee väistämättä pieni tauko. Täytyy katsoa, missä välissä ehtisi tuunata kiinnityssysteemejä niin, että pääsisi taas kuvaamaan.

Kaikkea muutakin mukavaa tai vähemmän hilpeätä on matkalle mahtunut. Epäonnekseni ajoin tiistaina peräti kahden suurkaupungin läpi ja täytyy sanoa, että jälkimmäisellä kerralla Kemerovossa, ei itku ollut kaukana. Mutta kyllähän se liikenne aina lopulta antaa periksi ja pääsin sitten siitäkin kaupungista ulos!

Kolmas yö peräkkäin gastinitsassa ja tuntuu, että mitä lähemmäs pääsee Baikalia, sitä korkeammaksi hinnat nousevat. Tänään sain tuntumaa siihen, että kyllä hintojakin voidaan tiputtaa, kun vaan näyttää tarpeeksi surkeaa naamaa. Lähtö oli 2400 ruplaa ja lopullinen hinta 1150! En ole koskaan osannut tinkiä mutta näköjään siihen riittää ryvettyneen motoristin outlook ja surumielinen katse, heh.

Jättimukava yllätys oli, kun Novosibirskin ja Kemerovon välissä alkoi pukkaamaan tekstiviestiä, että sieltä on kaksi suomalaista tulossa vastaan! Niinpä sitten Tomskin risteyksessä koettiin hilpeä suomalaistapaaminen! Kyseessä kun olivat juuri ne kaksi, etukäteen mielestäni täysin umpikahjoa pohojalaasta, jotka olivat lähteneet ajamaan viidessä viikossa Vladivostokiin ja takaisin. Olimme siis kevättalvella olleet puhelinyhteydessä ja vaihtaneet hieman ajatuksia tulevasta. Lisäksi sain pari päivää sitten viestiä Länsisalmen Ollilta, että kaverukset ovat hurjan Mongoliaosuuden jälkeen päässeet Ulan Batoriin ja lepäilevät siellä muutaman päivän ennen paluumatkaa. Sovimme mahdollisen tapaamisen Ulan Uden tienoille.


Paikalliset bikerit ovat jälleen tehneet tuttavuutta ja olleet hurjan avuliaita. Eilen Kanskissa paikallinen ärräpyöräkuski poimi minut kaupungin keskustasta ihmettelemästä ja opasti sopivaan majataloon. Tätä ennen jossain Krasnojarskin itäpuolella Honda Blackbirdiä kuljettanut Dmitri halusi tarjota sapuskat. Sen verran ymmärsin hänen jutuistaan, että on kahdesti tehnyt pidemmän tourin Euroopassa. Toisella kerralla ajaen huimat 18tkm 30:ssä päivässä!

Huomenna siis edessä BAIKAL! Mikäli kaikki menee yhtä hyvin kuin tähänkin asti, sunnuntaina pitäisi olla sitten jo Ulan Batorissa, Mongoliassa. Toivotaan, että teiden kunto ei tästä hirvittävästi heikkene. Tänään oli nimittäin paikoitellen sen luokan tärinää, että hirvitti Ransun puolesta. Minä kyllä kestän – ainakin vielä – mitä nyt vähän polvissa tuntuu… Heidenaun renkaat ovat tähän mennessä muuten osoittautuneet todella hyvän maineensa veroisiksi. Kiitoksia vaan hurjan paljon kaikille asiaan vaikuttaneille!

Kun kerran aloitin ne loppusiteeraukset, niin tätä tämänkertaista pitää hieman avata. Jos tiedätte Roberto Benignin Oscareitakin kahmineen elokuvan ”Ihana elämä”, niin siinähän RB hokee tulevalle vaimolleen ”La principessa”! Ks. elokuvaan liittyen sain kerran hollantilaiselta tuttavaltani nimityksen ”La motoprincipessa”. No, nyt taitaa jo olla liikaa ikää prinsessaksi mutta silti Maija Vilkkumaata siteeraten, koska välillä on ollut hieman hankalaa matkan aikana:

”Ei saa surettaa, leikittäiskö prinsessaa!”

Siperian Prätkähiiri La Motoprincipessa Minna