Vs:Re: Löytyiskö mutkapätkävinkkejä Itävaltaan?

#1055
Nimetön
Vieras

Otanpas osaa minäkin, kurvailin siellä just viime kesänä. Se Grossglockner on tietty must. Yövyin siellä huipulla olevassa Edeweisshytte hotellissa, hinta oli nippanappa siedettävä, muistaakseni alle 50e. Oma solasuosikkini oli kuitenkin Passo Di Gavia, se lähtee Italian Bormiosta kaakkoon eli on sopiva jatkopätkä sille Stelviolle. Stelvio oli muuten varattuna polkupyöräilijöille ainakin tuona lauantaina kun siellä olin, onneksi ehdin ajaa sen edellisenä päivänä. Muutenkin olin tulla hulluksi tuona viikonloppuna : noin miljoona motskaria ja autoa kaahasi edestakas ja yritti löytää reittiä johonkin tuolla alueella, koska Stelvio oli kiinni. Tulevat sinne rälläämään suomalaisten motoristien kiusaksi halvatun turistit… Eli kannattaa sihdata noille nurkille keskellä viikkoa, niin on hiukan hiljaisempaa. Itse olin siellä syyskuun alussa.

Bormiosta luoteeseen on muutama tekojärvi ja sinne nousee mainio serpentiini, kannattaa kurvailla, jos kerran siellä on. Järvet voi kiertää soratietä pitkin. Soraa näiltä nurkilta on muuten jokseenkin turhaa hakea.

Umpiperäiset tiet ovat tietty hiljaisia, harva viitsii ajella samaa uraa kahteen suuntaan. Reitti on kuitenkin takaisin päin ajettaessa taas erinäköinen eli kannattaa kokeilla, vähän turisteja. Kaikkiaan olin reisussa 13 päivää laivamatkoineen ja mittariin tuli 5300km.