Vs:Re: Italia – Kroatia 2014

Etusivu Foorumit Matkalla Italia – Kroatia 2014 Vs:Re: Italia – Kroatia 2014

#1289
Nimetön
Vieras

Ja kuumuuden lisäksi elokuu on myös se ruuhkaisin kuukausi…

YKa:n suunnitelma ja asenne vaikuttaa hyvältä. Etukäteen on mietitty tiettyjä paikkoja, mutta ei ole fiksattu liian tiukasti suunnitelmaan, jota olisi ’pakko’ noudattaa. Omassa rankingissa Auschwitz (ja etenkin Birkenau) on ehdoton must ja pysäyttävä paikka, toki suolakaivoskin on hieno paikka. Tässä yksi majoitusvaihtoehto 100 m Auschwitzin portilta:
http://www.hotelolecki.pl/Home-37.html

Kroatian kohteista: pari kertaa tullut käytyä Makarskalla ja olemme vaimon kanssa tykänneet kovasti. Meistä ehkä paras paikka Kroatiaa. Yksi tuttavapariskunta kävi viime kesänä (ruuhka-aikaan elokuussa tosin), eivätkä ’ymmärtäneet’ ollenkaan… Kiva pikku kaupunki vuoren ja meren välissä, jossa on hyvä viettää vähän rantalomaa. Ja maisemat ei paljoa voi parantua siitä, mitä Makarskan Rivieran rantatiellä. Ja jos Makarskalle menet, aja ihmeessä ylös Biokovon kansallispuistossa olevalle Sveti Jure –vuorelle. Tie lähtee kaupungin laidalta. Mahtavat maisemat vuorelta merelle (omia kuviakin olisi, mutta ei tähän hätään):

http://mountain-sv-jure.croatian-adriatic.eu/

Ja matkalla pohjoiseen olisi sisämaassa Plitvicen järvialue, jossa kannattaa käydä kävelemässä kierros. Plitvicen liepeillä on paljon majoitusta, mutta itse osuttiin sattumalta (free wifi-teksti tienvarren kyltissä ratkaisi 🙂 ) tähän Slunj:issa pari kesää sitten. Talo oli kuin uusi, erittäin siisti ja edullinen sekä tosi ystävällinen pariskunta. Ja kylän kioskilla tuli vielä syötyä elämän suurimmat hampurilaiset hyvän oluen kera!
http://www.rooms-jana.com/

Ja täältä Puolaan päin ajaessa voisi poiketa vaikka Unkarissa Balatonilla tai sitten… No kaikkea ei tosiaan voi eikä kannata yrittää samaan matkaan mahduttaa. Kaikkea ei jaksa sulattaa ja etupyörän kääntyessä kotiin päin ajatus saattaa jo vähän karata.