Vs:Re: BMW R1200 GS Adventure 2014 VS KTM 1190 Adventure R

#1344
Nimetön
Vieras

Olisiko KTM:lle oikeampi vertailukohde kuitenkin BMW:n tavallinen GS, ainakin jos hintoja katsellaan. BMW:n GSA-mallia vastaavaa ei KTM:llä ole tarjolla, vaikka nimi onkin sama.

Käyttötarve ratkaisee ja mitä tuo ”tosipaljon tietä” sitten tarkoittaakaan. Jos aikoo reissata paljon, osaa arvostaa GSA:n isoa tankkia, tuulisuojaa, hyviä laukkuja, kardaania, kattavia lisävarusteita jne. Jos taas lähinnä pyöriskelee kotoa käsin, kannattaa miettiä isoimman möhkön tarvetta. Lehtitietojen mukaan tosiaan näyttää, että BMW:n vääntö ja teho on käytännöllisesti katsoen koko käyttöalueella vähän parempi. Riittävästi varmaan molemmissa. Nythän Bemarilla on ensi kertaa vähän eri luonteiset moottorit näissä eli GSA:ssa on kilon verran painavampi kampiakseli kuin perus-GS:ssa, en tiedä minkä verran vaikuttaa käytännössä.

Jos hintoja vertaillaan, niin ehkä kannattaa laskea myös ylläpitokustannuksia. BMW:llä todennäköisesti jää huoltokulut pienemmiksi, koska bokserissa paikat ovat helpommin käsillä (tai itsehuoltajalle muuten vaan helpompi tehdä). Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin siinä vaiheessa kun menet tuota seuraavan kerran vaihtamaan, alkuperäinen hinnanero on todennäköisesti tuplaantunut… :mrgreen: 8)