Vs:Re: BMW R1200 GS Adventure 2014 VS KTM 1190 Adventure R

Etusivu Foorumit Yleinen BMW R1200 GS Adventure 2014 VS KTM 1190 Adventure R Vs:Re: BMW R1200 GS Adventure 2014 VS KTM 1190 Adventure R

#1343
Nimetön
Vieras

Ei tämä nyt niin kauhean visainen pähkinä ole näillä lähtötiedoilla. Jos olisit kertonut harrastavasi pitkiä ja nopeita matkoja länsi-euroopassa kakspäällä, niin bemari olisi oikea valinta. Muutamat perustelut Kotarin valinnalle:

Hintaerossa on varmaakin laskettu mukaan jo bemarin tarvitsevat elektroniset lisävarusteet, jotta se puoli tulee samalla tasolle kotarin kanssa eli off-road ABS ja ”ajomode”. Lisäksi tämän vuoden kotarissa on semmoista mitä bemariin ei saa rahallakaan eli MSC. Kaikki systeemit, jotka auttavat pitämään hätätilanteissa pyörän hallinnassa, maksavat itsensä tositilanteissa satakertaisesti takaisin.

Metsätiet/maasto: bemarin rengaskoot rajoittavat kunnon renkaiden hankintaan. 21″ edessä on aina parempi mitä löysempää pintaa on alla. Kotariakin on paskamaista liikutella lihasvoimin muualla kuin kovalla alustalla ja bemari on vieläkin painavampi. Kotarissa sekä etupään ja takapään jousitukset täysin säädettävissä, joten mitä todennäköisimmin ne saa säädettyä itselle ja olosuhteisiin sopiviksi.

Bemarissa hyödyllisiksi ominaisuuksiksi jää ehkä kardaani ja iso tankki. Tosin Kotarillakin ajaa normaaliajoa helposti 350-400 km tankkausvälillä. Olen ajanut vesipyssygessua ihan lyhyesti, joten omakohtainen kokemus on vajaa, mutta muiden kertomana bemarin moottori taitaa olla sopivampi väännön osalta tähän käyttötarkoitukseen. 150 hv huipputeho on täysin turhanpäiväinen ominaisuus matkaendurossa. Tosin eletronisella kikkailulla on hoidettu se, että hitaampi teknisempi maastoajelukin on helppoa.

Kumpaan nyt sitten päädytkään, niin muista ilmoittautua toukokuun EAK:lle, niin pääset kunnolla treenaamaan uuden pyörän hallintaa.

Timo

PS. varmaankin oli jo arvattavissa, että minulla on ollut ärrä elokuusta lähtien.