Ylimääräinen jäsenkokous, ja siellä käsitellyt asiat.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #3090
  Tapio Vesterinen
  Osallistuja

  Olikohan kokouksen päätökset laillisia, koska kokouskutsun liite materiaalit eivät olleet saatavilla. Kutsusta puuttuivat mm.

  1. Esitys uusista säännöistä (suositellaan identifioituna)
  2. Tieto siitä, että päätetään SML:n jäsenyydestä eroamisesta
  3. Tieto siitä, että päätetään liittyä SMOT:n jäseneksi.

  Kutsussa ei ollut mainittu ko. asioista, eikä niitä ollut myöskään saatavissa vain jäsenille tarkoitettuilla nettisivuilla (katsoin vielä eilen illalla), eli näistä asioista ei voitu kokouksessa päättää.

  Kokouksessa voidaan käsitellä vain kokouskutsussa mainitut asiat. Käsiteltäviä asioita ei voida kuitata maininnalla muut hallituksen esittämät asiat, vaan ne on identifioitava.

  Pyysin ennen kokousta kokous materiaalin, mutta minulle vastattiin sähköpostilla, että asiassa käydään lävitse vain sääntömuutos, joka helpottaa mm. Skype kokouksien pitämistä. Muista edellämainituista asioista ei mainittu mitään. Samaa asiaa kysyi myös Petteri Räsänen, joka sai saman meilin.

  Toivon ja edellytän, että hallitus noudattaa yhdistyslakia päätöksenteossa. Kokouksen päätökset eivät ole lain voimaisia ja ne on käsiteltävä uudelleen syyskokouksessa ja ko. kokousmateriaali on toimitettava jäsenille kokouskutsun yhteydessä.

  En päässyt osallistumaan kokoukseen, mutta jos olisin tiennyt asia sisällön, olisin yrittänyt järjestää osallistumiseni.

  Westy

  #3093

  Mitäs siellä päätettiin, erottiinko me SML:stä. Täytyykin muistaa maksaa HelRC:n jäsenmaksu niin pääsee 2017 FIMiin.

  tänään minä, huomenna minä, entäs ylihuomenna no minä.

  Kokoontumisjot.eu

  #3095
  Tapio Vesterinen
  Osallistuja

  Kokous päätti liittyä Smotoon, joten sitä kautta pääsee osallistumaan Fimiin.

  Tomppa sun ei tarvi sen takia maksaa HelRC:n jäsenmaksua.

  Sain Arilta meilillä vastauksen, mutta kritisoinkin menettelytapaa. Hän kertoi, että dogumentit löytyy erään keskustelun alta. Löysinkin ne, mutta en kokouskutsun alta. Loogisesti ajatellen materiaaliin linkki olisi pitänyt olla kokouskutsun alla, eikä liitteenä yhden henkilön kysymyksen alla keskustelupalstalla.

  Mikäli kokousmateriaalin löytämiseksi on tehtävä salapoliisi työtä, niin silloin jokin on pielessä. Samoin lähtökohta ei ole se, että ne toimitetaan jos erikseen pyydetään. Etsin näitä tietoja kirjaantuneen sisään omilla tunnuksilla, mutta en osannut kaivaa niitä jonkun yksittäisen keskustelun alta.

  Meillä on nettisivut, joista tietty osio on tarkoitettu vain jäsenille. Miksi tätä sivustoa ei voida käyttää selkeästi ja avoimesti. Ari viittasi, että osallistujien määrä ei ratkaise voidaanko asiat käsitellä. Ei tietenkään (riittä vaikka vain pari ihmistä olisi paikalla), mutta kyllä kokouskutsussa on mainittava (hyvän tavan ja kokouskäytännön mukaan) keskeiset asiat, joita kokouksessa käsitellään. Yhdistys laissa on tiettyä tulkintaa tältä osin, mutta hyvä tapa ja avoimuus / läpinäkyvyys edellyttävät tiukkaa lain tulkintaa enemmän.

  westy

  #3100

  ”Kokous päätti liittyä Smotoon, joten sitä kautta pääsee osallistumaan Fimiin. ”

  Sen näkee sitte miten toi hoidetaan ja millä häslingillä, joten on parasta että alan HelRC:n FIM-rally yhteyshenkilöksi ja hoidan ilmoittautumiseni sitä kautta. Toimii ellei sitten kyseinen sopimus tarkoita sitä, että SML siirtää kaikki FIM-rallyyn liittyvät asiat SMOTOlle.

  Mutta täytyy kyllä sanoa, että susipaskasti tiedotettu. En ollut tietoinen ennen tätä päivää, että kokouksessa käsiteltäisiin näinkin merkittävää asiaa kun liitoista eroamisia ja liittymisiä. Kokouskutsussa oli että ”muutetaan vaan vähän sääntöjä vastaamaan nykyaikaa etc..”

  Kyllä oli hyvin sumplittu, pisteet siitä.

  tänään minä, huomenna minä, entäs ylihuomenna no minä.

  Kokoontumisjot.eu

  #3101
  Martti
  Osallistuja

  Voisiko joku kokouksen valmistelijoista kertoa, ”miksi tämä oli näin valmisteltu”? Tämä Smoto päätös on sen luokan asia -niin kuin oli eroaminenkin, että toivoisi asiaa käsiteltävän avoimesti ja läpinäkyvästi. Smoto haasteli jäsenistöään raastupaan. Onko tässä nyt se riski, että aletaan hakea kerhon omia päätöksiä mitättömiksi?

  prätkäpappa

  #3105
  Tapio Vesterinen
  Osallistuja

  Olen Martti kanssasi samaa mieltä.

  Minusta hyvä tapa edetä asiassa on, että hallitus valmistelee asioita ja ottaa liittymisen ja eroamisen uudelleen syyskokouksessa esille. Tuolloin Smotoon liittymiseen ei tarvita muuta kuin viedä tarvittava pöytäkirja. Periaatteessa asiaa voidaan valmistella pitkälle.

  Tuo SML:N jäsenmaksu nouseminen on asia, joka kannattaa huomioida. Nämä yksityiskohdat eivät kuitenkaan saa mennä hyvän kokouskäytännön ja avoimen informaation jakamisen edelle.

  Mikäli tulevan asia ei ole syyskokouksen listalla ja aiempi päätös ei miellytä, on niillä henkilöillä jotka haluavat moittia päätöstä vielä aikaa tehdä se. Muistaakseni moiteaika on 3 kk. Henkilökohtaisesti en usko tuohon moitteeseen, koska kritiikki on kohdistunut toimintatapaan. Toisaalla toimintatapa on eräs suurimmista sysitä moittia kokousten päätöksiä. Jäsenet kokevat, että heidän oikeuksiaan ja jäsendemokratiaa on loukattu. Mitä useammin jäsenet kokevat näin tapahtunee, sen herkemmin moitteeseen ryhdytään.

  Esityksesi siitä, että joku kokouksen valmistelijoista vastaisi asiaan, on oikeutettu. Samalla se on valmistautumista tulevaan syyskokoukseen.

  westy

  #3114
  Ari T
  Avainmestari

  Hei,
  olen tietysti puheenjohtajana vastuussa kaikesta, ja myös tästäkin häslingistä. Kun laitoin esityslistan Yksityinen: TFMK: Ylimääräinen kokous- keskusteluun, jäi vain epähuomiossa laittamatta linkki siitä julkiselle puolelle.
  Se, että kysyjille lähettiin tietoa etukäteen, pitänee jatkossa jättää tekemättä ja laittaa asiat etusivulle, jotta kaikki ne varmasti löytää ja saavat lukea jos niin haluavat. Myönnän tässä olleen virheen, mutta se ei missään nimessä ole ollut tahallista.

  Laitoin nyt Yksityinen: TFMK: Ylimääräinen kokous- keskusteluosioon informaatiota ja kokouksen esityksen jossa on kaikille tehdyille päätöksille perustelut. Minusta ko. perustelut ovat riittävät kaikille tehdyille päätöksille, ja toki asioita voi edelleen kritisoida. Aina asiat voi tehdä toisin. JA aina asioita voi repiä esiin kaikissa kokouksissa ja asioita ja niiden toimeenpanoa voi pitkittää ja olla vastakarvaan.
  Asiaa varmaan voidaan vielä todeta syyskokouksessa, mutta sen ollessa 26.11. vasta, siihen mennessä nyt päätetyt asiat on vietävä eteenpäin. Nämä asiat on vaan saatava päätökseen tänä vuonna.

  Moittia voitte toimintapaa ja asian hoitamista, mutta kaikki moitteet kohdistuvat allekirjoittaneeseen, ehkä vedän niistä sitten omat johtopäätökseni. Hallitus ei ole tähän häslinkiin syyllinen, virhe on ainoastaan meikäläisen huomaamattomuutta ja kiireessä tehty jattelemattomuus, siis virhe.

  Jokaisessa tehdyssä esityksessä ja päätöksessä on ajateltu vain ja ainoastaan TFMKn parasta. Hallitus ei ole salaseura eikä mikään omaa etua tavoitteleva ryhmä, vaan henkilöitä jotka tekevät pyytetöntä ja arvokasta työtä kerhon ja sen jäsenten eteen.

  Mitä tulee FIM Rallyjen ilmoittautumisasioihin, niihin ei tule muutoksia. Edelleen TFMK on ilmoittaja kerho ja edelleen paperit kulkee SML kautta rallin järjestäjälle. Ei tarvitse liittyä tai operoida mitenkään poikkeavasti aiempaan verrattuna.

  Ja mitä tulee SMOTOon, se on luonut nahkansa, johtonsa, toimintatapansa- ja periaatteensa. SMOTO ajaa tällä hetkellä ainoana järjestönä kaikkien motoristien asiaa. SML on keskittynyt kilpaurheiluun ja he ovatkin vapaa-ajan ja matkamoottoripyöräilyn valtikan antaneet SMOTOlle (mm. FIM yhtesityö kansainvälisesti).
  TFMK yksinään vastaa alle promillen määrää suomalaisista motoristeista,joten tarvitaan yhteisvoimaa. Meillä oli ongelmamme aikoinaan, mutta tulevaisuutta ei rakenneta katsomalla peruutuspeiliin.

  Pyydän että menette Yksityinen: TFMK: Ylimääräinen kokous
  Jatketaan siellä tätä keskustelua. Siis tuo linkki näkyy, kun olet kirjautuneena sivuille. Jos et muista miten tai olet hukannut salasanasi, laita viesti
  toiminta@tfmk.com laatikkoon.

  Yksityinen:TFMK-osio on juuri tarkoitettu kerhon asioiden sisäiseen keskusteluun. Ei tämä Yleinen osio.
  Rakentavasti
  Ari T

  #3122

  Hyvä hallitus tässäkään ei etsitä syyllisiä eikä jäsenistö uskoakseni ole Smotoon liittymistä vastaan, MUTTA tämä ei ole ensimmäinen
  TFMK:n kokous josta ollaan väännetty kättä kokouksen esityslistasta ja sen jäsenille toimittamisesta, se henkilö joka hallituksessa
  hyvällä omallatunnolla voi todeta tälläistähän yhdistyksen avoimuus on niin nyt joukolla ilmoittautumaan jotta jäsenetkin tietävät
  sen avoinmuuden. Nyt kun taas kerran vedotaan kiireeseen, mihinkä se Smoto katoaa ennen kuin TFMK on syyskokouksensa pitänyt ja olemmeko taas menossa pelastamaa maailmaa jota emme ole olleet tuhomassa. Ehdotankin että virallinen päätö tehdään siellä TFMK syyskokouksessa jos Smoto ei pysty uusia jäseniää käsittelemään kuin kerran vuodessa katson että heidän kannattaa muuttaa tapojaan tai sääntöjään. Yrittäkäämme hoitaa asioita siten että kun kadulla tavataan niin hymyillää oli kypärä päässä tai ei.

  Uutta ajokautta odotellessa joskus kärtyisänä useimmin hymyillen. T:Jussi J

  ps. kuulun kolmen kerhon ja yksitysjänenä Smoto:on jottei kellekkään jää epäselväksi miksi kannata kuulumista Smoto:on

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.