XVIII ALPPIKIERROS 2021

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #6303
  Karza
  Osallistuja

  Kokoonnumme su 27.06.21 Hotel La montaninassa, Italian Livignossa. ?? Ajo-ohjelma alkaa heti 28.06.maanantaina ajoretkellä Passo dello Stelvioon (2760 m). Osallistumme Livignossa samalla Touring Finlandian kerhoralliin, Hotel La montanina on rallin keskuspaikka.

  Siitä eteenpäin ajoretkiä ja mutkateiden riemuja sekä hauskoja hetkiä hyvässä seurassa riittää aamiaiseen 15.07.saakka kun Andorrasta viimeistään kaikilla alkaa kotimatka. Reitti kulkee Livignosta Gardajärven seutua sivuten Ranskan Alppien pohjoisosaan josta osittain Napoleonin reittiä alas Meri-Alpeille. Siellä meillä on reitillä mm.Monte Carlo-rallin legendaarisin EK eli Col de Turini. Turinilla pidämme lounastauon. Päiväretki Nizzaan ja Monacoon on myös ohjelmassa kun olemme Ranskan Meri-Alpeilla. ???

  Etelä-Ranskan korkein vuori Mont Ventoux ajetaan vielä yli ennenkuin reittimme 10.07.vie meidät Andorran verovapaaseen lilliputtivaltioon lumihuippuisten vuorten keskelle. Andorrasta vedetään sitten Ranskan Pyreneiden mahtavia vuoristoteitä lenkki kahdella yöpymisellä Espanjan puolella,ennen paluuta Espanjan kuuluisimman mutkatien N260 kautta Andorraan takaisin. 🙂 Andorrassa vietämme seuraavat päivät shoppaillen, nauttien auringosta ja uimisesta, hyvän ruoan ja juomien parissa. Andorrassa on myös valtavan hyvät ajovarustevalikoimat motoristeille joten vierailemme mm. Motocardin myymälässä. Prätkän renkaiden vaihtoon on myös runsaasti tarjontaa Andorrassa ja hinnat ovat Suomeen verraten edulliset.

  Minimiaika osallistumiseen on 5 vrk, majoitustoiveet kuten halutessa oman 1hh, on esitettävä kun ilmoittautuu mukaan. Ilmoittautuminen on jo alkanut ja deadline on helmikuun viimeinen päivä 2021. Siitä ilmoittautumiset muuttuvat sitoviksi koska ensimmäiset majoitusmaksut tulevat siinä kohtaa maaliskuun alussa maksuun. Mukaan voi liittyä matkalta ja joukkueesta poistua matkan varrella myös kunhan tuon minimi 5 vrk on mukanamme. ?

  Lisätiedot ja ilmoittautumiset: puhelin +35845 157 2420/Kari myös Whatsapp ja email: kari@solhomes.es ?

  Ajokokemusta jonkun verran tai ainakin hyvää tai edes kohtalaista moottoripyörän käsittelytaitoa osallistuminen Alppikierrokselle edellyttää jotta ajamisesta vuoristossa voi nauttia. Siellä myöskin työ tekijäänsä kouluttaa eli valtava määrä toistoja mutkateillä ajamisessa opettaa ajotaitoja hyvin jos ikinä on oppiakseen. ? Näillä pärjää jo hienosti mukanamme. 😉

  Tarvittaessa opastan matkaan valmistautumisessa varusteiden osalta, pyörän varustamisessa, ym.tarvittavissa asioissa. Matkan varrella on myös pyörän huoltoon mahdollisuus jos ajopeli tarvitsee tohtoria reitin varrella. 🙂

  Tervetuloa mukaan tutustumaan huippuporukkaan ja ajamaan maailman parhaille moottoripyöräteille!! ?

  • Tätä aihetta muokkasi 8 kuukautta, 2 viikkoa sitten Karza.
  • Tätä aihetta muokkasi 7 kuukautta, 3 viikkoa sitten Karza.
  • Tätä aihetta muokkasi 6 kuukautta, 3 viikkoa sitten Karza.
  • Tätä aihetta muokkasi 6 kuukautta, 3 viikkoa sitten Karza.
  #6562
  Karza
  Osallistuja

  Ilmoittautuminen ”XVIII Alppikierros 2021” -ajotapahtumaan on lähtenyt hyvin käyntiin. Osallistujalistalla nyt 26 nimeä. 🙂

  Meillä on vuosittain mukana paljon porukkaa jotka lentää Alppien tuntumaan ja osallistuu retkeen vuokrapyörällä. Kokemusta on jo monista vuokraamoista Alpeilla ja niiden lähialueilla. Voin suositella sellaisia yrityksiä tarvittaessa joissa homma todistetusti toimii ja asiat hoituvat hyvin. Lentokenttiä jotka hyviä logistisesti meidän osallistujille ovat 2021-reissulle ainakin Munchen, Geneve, Nizza, Barcelona. Näiden kaikkien läheltä löytyy myös hyviä vuokraamoja. Alppikierroksen loppuosa reitistä,10.-15.07.menee Andorraan ja Pyreneille. Barcelona on hyvä lentokohde jos sinne loppupäähän tulet mukaan vuokrapyörällä.

  Tarvittaessa autan reissun suunnittelussa, lentokohteen valinnassa ja vuokrapyörän hankkimisessa. 😉

  • Tätä vastausta muokkasi 6 kuukautta, 3 viikkoa sitten Karza.
  #6566
  V-M
  Osallistuja

  Andorra oli 2019 kierroksella hieno kokemus ja tietty koko pyreneittenvuoristo.
  Tietty noi Dolomiitit ja koko Alppiseutu on kokemus jonka kaikkein moottoripyöräilyä harrastavien pitäisi päästä kokemaan.

  Itse aloitin täysi-ikäisenä ( yli 50v ) moottoripyöräilyn vuonna 2014 ja alusta asti oli toiveenä päästä Alpeille ajelemaan..
  mutta tuntui haastavalta lähteä yksin sinne ilman kaverita jotka olisivat jo siellä käyneet…
  Touringiin liityin heti 2014 ja sitä myötä huomasin tämän Alppikierroksen, kylläkin vasta 2017 sain päätettyä että nyt tai ei koskaan,
  hetkeäkään en ole katunut tuota päätöstä, siitä lähtien olen ollut porukassa mukana ja meinaan ollakin niin kauan kun…jal.. pyörät kantaa.
  On todella helppoa tutustua Alppeihin kun majoitukset ja reitit on valmiina, saa kävellä niin sanotusti ”valmiiseen pöytään”.

  Sen verran suosittelen että navigaattori kannattaa hankkia ja sellainen malli mihin voidaan jakaa valmiit reitit,
  vanhimmat navit voi unohtaa sovinnolla, joskus ollaan jouduttu tekemään kesken kierroksen uusia reityksiä ja niiden jakaminen
  onnistuu Alppikierroksen WahtsApp ryhmässä esim.TomTom MyDrive soveluksella. ( tai juurikin sillä ).

  Nyt vaan rohkeesti mukaan, tässä porukassa ei tule suru puseroon!
  ps. tämä ei kuitenkaan ole opastettu karavaani, vaan ryhmät muodostuu ajomieltymysten mukaan ja jokaisellahan on ne reitit navigaattorissa.

  #6579
  Karza
  Osallistuja

  Veli-Matti tuossa aika hyvin tiivisti millainen retki Alppikierros on ja minkä tyylinen porukka meitä on, eli hauskaa riittää. 🙂 Mukana on sinkkuja, naiskuljettajia, ja tietenkin pariskuntia eli hyvin sekalainen seurakunta. 😉 Alppikierros sopii loistavasti myös naismotoristeille jotka ajavat itse. Meillä ajovauhdin saa määrätä jokainen itse koska minkään ryhmän mukana ei tarvitse ajaa jos ei halua. Tämä ei ole siis mikään pelkkä ”äijien ajoretki”. 🙂

  Ensi kesänä meillä on myös soratiereititys Alpeilla osassa reitistöämme, ja Alppikierroksen sorapassoryhmään on ilmoittautunut jo 6 kuljettajaa, ja lisää sopii mukaan. Meitä alkaa olla nyt yhteensä 30 nimeä lähtijälistassa ensi kesän kiertueelle. Osa tulee heti aloitukseen ja on mukana koko reissun, osa tulee mukaan matkan varrella, jne.jne.

  Soratieryhmälle meillä on Alpeilla ihan omat reitit tehtynä joten muut osallistujamme eivät joudu ajamaan Alpeilla sorapäällysteisiä serpentiiniteitä. 🙂

  • Tätä vastausta muokkasi 6 kuukautta, 1 viikko sitten Karza.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.