Timmelsjochiin mp-museo

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #2756
  Karza
  Osallistuja

  http://www.timmelsjoch.com/en/extras/news/details/10081/the+highest+located+motorcycle+museum+in+europe.aspx

  Timmelsjochin Alppitien varrelle aukeaa uusi moottoripyörämuseo. Käykääpä ihmettelemässä kun Timmelsjochiin menette.

  #2764
  Nimetön
  Ei-aktiivinen

  Karza, kun sä tunnet nuo Alppitiet kuin taskus, niin miten reitittäisit välit Como (Bellagio), Romallo (tuttavan luona yöpyminen), Grossglocker ja tuo Timmelsjoch (tai toisinpäin). Aikaa käytettävissä 4 päivää ennen Slovakian FIM-majoitusvarausta.

  Ja mahdolliset majapaikkaehdotukset olis hieno homma kans 🙂
  Kiitos jo etukäteen!
  Jipii!!

  #2766
  Karza
  Osallistuja

  Moi, vaikka näin: Comolta ylös Chiavennaan, josta Splugenpassin (Passo Spluga) kautta Splugenin kylään ja siitä idän suuntaan Tiefencasteliin. Siitä alkaa Julierpass-tie joka tuo St Moritzin kulmille, josta pääsee hyvin kaupungin läpiajon jälkeen Berninapassille ja sieltä Livignoon. Siinä ensimmäinen majoitus http://www.hotelmontanina.it eli La Montanina, Alppikierroksen kantapaikka.

  Livignosta Passo Foscagnon kautta Bormion nurkalle mutta juuri ennen kaupunkia lähtee tie ylös Passo Dello Stelviolle, sinne ylös ja itäpuolelta alas. Stelvion jälkeen voi kiertää pohjoisen kautta Landeckiin ja siitä motarin kautta Söldeniin ja Timmelsjochin yli Italiaan, tai jo ennen Landeckia kääntymällä oikealle Pillerhöhen kautta Söldeniin jne.jne. .Tästä sinne tuttusi luo Romalloon. Itse ajaisin mieluummmin näin kuin Timmelsjochin etelästä pohjoiseen koska silloin joutuu mutkan tekemään taas alaspäin päästäkseen Dolomiiteille joita en kyllä jättäisi väliin missään nimessä kun tuonne kulmille kerta menee.

  Sieltä pääsee hyvin esim. Bolzanon kautta Dolomiittien sydämeen, ja vaikkapa reittiä Canazei-Passo Pordoi-Arabba-Passo Falzarego-Cortina D´Ampezzoon. Cortinasta kannattaisi ajansäästön vuoksi ajaa pohjoiseen Toblachiin ja sitä kautta jo Itävallan puolelle, esim. Lienzin jälkeen alkavalle Grossglocknerille vievän tien varrella voi majoittua http://www.iselsbergerhof.at perinteiseen motoristien majapaikkaan.

  Seuraavana päivänä heti aaamusta olisi Grossglocknerin ylitys, ja siitä Salzburgin ohi suunta Slovakiaan…

  Matkan varrelle mahtuu järkyttävä määrä hienoja paikkoja mm. Misurina Dolomiiteilla mutta kaikkia ei saa yhdelle reitille millään jos aikamäärä on rajattu.

  #2778
  Karza
  Osallistuja

  Oliko tuosta ylläolevasta mitään apua/hyötyä?

  #2780
  Nimetön
  Ei-aktiivinen

  Vasta ensi viikolla käydään reittiä kuskin kanssa läpi. Mutta iso kiitos vastauksesta!
  Kävin ajamassa osan noista upeista pätkistä jo ja Stelvio näyttää pohjalaiselle aina yhtä hurjalta. Täytyy ehkä vähän himmailla reissulla aamiaisella syömisiä. Onneksi on avattava kypärä 🙂
  Olin suunnittelut suoraa siirtymistä Bellagiosta Romalloon, mutta tsekkaillaan.
  Onkohan juhannus ihan pohjoismainen keksintö?

  #2781
  Karza
  Osallistuja

  Juhannus on mielestäni yliarvostettua….Bellagiosta Romalloon on suorempi reitti esim. Passo Tonalen kautta. Vaikka niin että ajaa ensin Sveitsin puolelle ja edellämainittua reittiä St Moritziin, ja siitä edelleen Berninapassin kautta alas Tiranoon. Sieltä pääsee joko Bormion ja Passo Gavian kautta tai ehkä helpompaa reittiä pitkin Passo Aprican kautta Tonalelle ja siitä Bolzanoon päin…..jos Stelvio hirvittää.

  Itse lähestyn asiaa aina kuljettajan näkökulmasta ja ajamisen kannalta mielenkiintoisista ja hyvistä reiteistä, en niinkään maisemien ihailun kannalta. Tosin Alpeilla useimmiten nämä kaksi kulkevat käsi kädessä..

  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta sitten Karza.
  #2801
  Snowman
  Osallistuja

  Moron Karza,
  Kysäsempä tässä..
  Ajelet tuolla alppiteillä niin olikos viime kesänä ongelmia näiden ”maahantulijoiden” suhteen? Tai oletko kuullut ongelmista pyöriä kohtaan? Kun olen itse lähdössä noin kahdeksi-kolmeksi viikoksi kiertelemään alppeja ja todennäköisesti yksin. Niin saisi rouvaa rauhoiteltua…

  Autolla yli 250, Mopolla yli 300, Suksilla yli 150 eli yhteensä yli 700km/h. 😀

  #2802
  Karza
  Osallistuja

  Moi, ei siellä mitään tuontyyppisiä ongelmia viime kesänä ollut. Enkä usko että Alpeilla on tänäkään kesänä.

  #2808
  Snowman
  Osallistuja

  Moro
  Kiitos. Ei muutakuin nokka kohti alppeja. 🙂

  Autolla yli 250, Mopolla yli 300, Suksilla yli 150 eli yhteensä yli 700km/h. 😀

  #3084
  Van Seagal
  Osallistuja

  Oli muuten hieno museo ja ravintola kokonaisuus kun elokuussa käytiin. Suosittelen.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.