Tilapäinen liikenteestä poisto muuttaa vakuutuskäytäntöä

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #2526
  Tapio Vesterinen
  Osallistuja

  Tilapäinen liikenteestäpoisto ja uusi rekisteröintikäytäntö ovat asioita, joista kukaan ei ole puhunut mitään.

  Tein MOTO 1 LEHTEEN jutun, jossa avaan asiaa. Asian laajuuden takia palaan siihen vielä seuraavaan numeroon tekemässäni laajemmassa mp-vakuutuksia käsittelevässä artikkelissa.

  Tässä esimakua…

  westy

  #2529
  Martti
  Osallistuja

  Asiat on vähän enemmän kuin ”vähän” hakusessa Trafilla. Meillä on viisi prätkää. Kaikki pantiin syksyllä seisomaan. Kun kateltiin Trafista, kolmen ”seisonta” oli hävinnyt. Toinen mahdollisuus on, että Turva on toimittanut Trafiin datan puutteellisesti.

  prätkäpappa

  #2553
  Tapio Vesterinen
  Osallistuja

  Vakuutusyhtiöt pystyivät ilmoittamaan seisonta-ajat, jotka olivat voimassa 15.11 saakka. Tuon jälkeen kuluttajan piti tehdä itse liikennekäytöstä poisto, joka oli toistaiseksi voimassa oleva.

  Ainakin tämä kerrottiin minulle syyksi. Mikäli seisonta-aikoja oli vielä keväällä, ei se kuulema mennyt automaattisesti.

  Marki teki saman liikenteestä poiston Turvan vakuutukseen. Muutoin pyörän kevään seisonta olisi jäännyt laskussa huomioimatta. Maksamme vakuutukset yhdessä erässä, joten maksu tapaa täytyy tulevaisuudessa harkita. Yhdessä erässä maksaen tulee sekavaa rahan edestakaista liikettä.

  Kävin Trafin osastolla Mp-näyttelyssä juttelemassa ja kysymässä asioista. Valitettavsti taisin olla enemmän perillä niistä, kuin Trafin edustajat osastollaan.

  Teen seuraavaan Moto 1 lehteen 2-3 aukeaman artikkelin asiasta. Lisäksi ko. numerossa on perinteinen hinta vertailu. Kuitenkin pääaiheena on (laajemmin tarkasteltuna) moottoripyörien liikenteestä poisto ja sen vaikutukset vakuutusmaksuihin. Olen jo saanut aika paljon tausta dataa eri vakuutusyhtiöistä.

  Mikäli saan pdf:n riittävän pieneksi voin laittaa sen luettavaksi tänne. Tosin edellinen juttu, joka oli vain yhden aukeaman verran meni kiikun kaakun lävitse liitteenä. Liitten koko rajoittaa julkaisun laittoa.

  westy

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.