Tarvittavat paperit rajanylitykseen

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #724
  Nimetön
  Vieras

  Ymmärtääkseni tarvii seuraavat, jos osarimopo:

  -rahoitusyhtiöltä maastavientitodistus
  -vakuutusyhtiöltä greencard
  -kansainvälinen sairasvakuutuskortti kelalta
  -eu ajokortti

  tuleeko muuta pakollista tai suositeltavaa mieleen? 🙄

  #1004
  Nimetön
  Vieras

  Moi,

  Listasi on erittäin hyvä, ellei täydellinen. Ota ensiksi yhteys rahoitusyhtiöön, sieltä saat tarpeelliset neuvot.

  Tästä linkistä pääset Nordean A1 autorahoitussivuille jossa on heidän vaatimuksensa maastaviennin osalta. Muilla on hyvin samankaltaiset ehdot:

  http://www.a1.fi/asiakaspalvelutuote.asp?nlo=yk&osio=4&tiedosto=YWluZWlzdG90LzEvYWpvbmV1dm9sbGFfdWxrb21haWxsZV8uaHRt&tyyppi=SK&jul_id=39908&ain_id=&suoj=&jul_nimi=Ajoneuvolla+ulkomaille

  T. Stefu

  #1005
  Nimetön
  Vieras

  😀 Mä laittaisin tuohon vielä matkustajavakuutuskortin.

  EU-kelakortti oikeuttaa vain tiettyihin korvauksiin, mutta varsin rajallisesti. Matkustajavakuutuksen kortilla voi suoraan käyttää monia lääkäriasemia ja laskut menee suoraan vakuutusyhtiöön. Eri yhtiöillä on erilainen määrä näitä sopimuslääkäreitä. Kannattaa pyytää lista omasta yhtiöstä.

  westy 😀 😀

  #1006
  Nimetön
  Vieras

  Perinteisin eli passi tai virallinen henkilökortti puuttuu listasta.

  Timo

  #1007
  Nimetön
  Vieras

  Onko tuota rahoitusyhtiön maastavientilupaa kysytty keneltäkään koskaan ja missään? Kymmenkunta reissua 2000-luvulla jokseenkin kaikissa Euroopan maissa (pl. Venäjä, Ukraina jne), eikä kertaakaan ole moista lappua tarvittu. Ensimmäisille reissuille paperin hankin, mutta myöhemmin en ole vaivautunut. Ja on jollakin reissulla voinut olla omakin ajoneuvo… Ensi kesänäkään en Santanderia aikonut rikastuttaa tätä paperia ostamalla.

  #1008
  Nimetön
  Vieras

  Multa ei ole kysytty, koska ajoneuvot on ollu omissa nimissä.

  Olen kuitenkin ollut reissuissa porukoissa, joissa on useammin asiakirjaa tarvittu. Periaatteessa asiassa ei ole ongelmaa, mutta mikäli asiakirjaa kysytään jää pyörä siihen ja matka keskeytyy. En tiedä, mitä tuo lupa maksaa, mutta uskoisin, että Sengen maissa, joissa rajanylitykset ovat näennäisiä, ei tätä varten asiakirjaa tarvita.

  Ongelma voi tulla silloin, kun joutuu onnettomuuteen, tai muuten viranomaisten kanssa tekemisiin, jolloin tarkistetaan kaikki pyörän tarvitsemat asiakirjat. Onnettomuus voi olla varkaus, tieltä suistuminen tms. Samoin mikäli joutuu (jostain syystä) viranomaisten kanssa tekemisiin esim. ajo punaisia päin, ylinopeus tms liikennerikkomus. Näissä tapauksissa yleensä tarkistetaan kaikki ajoneuvon paperit, myös maastavienti lupa.

  Ottaako asiakirjan vai ei, on jokaisen henkilökohtainen ratkaisu.

  westy 🙄 🙄

  #1009
  Nimetön
  Vieras

  Tämä maastavientilupa on lievästi sanoen brezneviläisen aikakauden jäänteitä nykyisen EU:n alueella (vapaa liikkuvuus) ja etenkin Schengen-maiden alueella, jossa sisämaiden rajoilla ei pitäisi olla mitään asiaa kysellä papereita ilman perusteltuja syitä epäillä jonkinasteista vilunkia.
  Byrokratianhan piti EU:n myötä vähentyä liikkumisen (sekä ihmisten ja tavaroiden) osalta. Ei tämä nyt siltä vaikuta, joten en syytä kanssareissaajia, jos ei kiltin etupulpetin esimerkkioppilaan tapaan ole paperia hankkimassa. Edellyttäen, että muut asiat (seuraavassa lauseessa) ovat kunnossa.
  Pohtikaapa itse, onko sillä eroa, että missä EU-maassa sen osamaksuajoneuvon kanssa liikkuu, mikäli osamaksuerät, vakuutukset ja ajo-oikeus sekä ajokunto on asianmukaisessa kunnossa? Osamaksuvelkaisilla ja etenkin RÄSTISSÄ olevilla osamaksukulkuneuvoilla ajellaan tälläkin hetkellä Suomen teitä niin, että raikaa.
  Rahoitusyhtiön kannalta tämä maastavientilupamenettelyn ymmärtää sikäli, että ulkomaille vietynä pyörän takaisinotto ja osamaksukauppalain mukainen tilitys on kalliimpia ja hankalampia toteuttaa. Ulosottoviranomaisen toimivalta ei yllä Suomen rajojen ulkopuolelle.
  Tässä lienee se suurin syy edellyttää ko. lupaa?
  Rahoitusyhtiöiden vaatima todistus Kaskosta tätä lupaa koskien on täysin naurettava, koska rahoitusta ei edes järjestetä, mikäli osamaksuajoneuvoon ei oteta Kaskoa. Rahoitusyhtiö myös antaa myönnytyksen vakúutusyhtiölle lähettää haltijalle laskun Kaskosta tarkistettuaan omat osamaksuerien suoritukset (Pohjolaan vuosittain). Ts. vakuutus katkeaa jossain vaiheessa vuotta, mikäli rahoitusyhtiö näin haluaa huomattuaan osamaksuerien laiminlyönnit.
  Ja vakuutusyhtiö kyllä ilmoittaa rahoitusyhtiölle (omistajalle), mikäli haltijan vastuulla oleva vakuutusmaksu jää suorittamatta.

  #1010
  Nimetön
  Vieras

  Moi

  Näissä asiakirjoissa on se juttu, että jokainen voi ottaa ne paperit mukaan, jotka haluaa. Kukin kuitenkin itse vastaa, sekä selvittää itse mahdolliset ongelmatilanteet.

  Alkuperäinen kysymys oli, että mitä asiakirjoja tarvitaan.

  Ottamatta kantaa Brezneviläiseen jäänteeseen haluan (kuten muutkin) vain infota eri asiakirjoista, ja niistä tilanteista joissa niitä voidaan tarvita. Tämä lieneen kysyjän tarkoitus.

  Kuten sanoin, jokainen päättää itse, mitä asiakirjoja ottaa matkaan ja mitkä niistä näkee tarpeelliseksi.

  Toivotan kuitenkin kaikille hauskoja ja onnistuneita kesäreissuja, sillä kevät tulee oletko valmi…

  Jos viime vuotinen uusiutuu, niin parin viikon päästä autolla ajo on taas lähes historaa 8 kk ajalla….. katsotaan kuins käy

  westy 😀

  #1011
  Nimetön
  Vieras

  Voitko Westy kuvailla tilanteita, joissa tuo maastavientilupa on tarpeellinen EU:n alueella? Oletetaan, että matkaajalla on vakuutusyhtiöstä saatu Green Card mukanaan, joka siis osoittaa liikennevakuutuksen voimassaolon sekä osamaksuajoneuvon osalta kaikki maksu- ja vakuutusasiat täysin kunnossa + ajo-oikeus sekä ajoneuvon, että kuljettajan/haltijan kunto moitteeton. Ja kuljettajan haltijuus käy ilmi rekisteriotteesta, jonka kieli on suomalaisessa otteessa suomeksi ja ruotsiksi.
  Vakuutukset (sekä liikenne- että Kasko) ovat haltijan/kuljettajan ottamia ja haltijan/kuljettajan nimissä. Vakuutusehdoissa ei edellytetä maastavientiluvan pyytämistä rahoitusyhtiöltä.

  EIhän jollain vai elä kuvitelmissa se, että rahoitusyhtiö ”lupineen” on viranomainen tai viranomaistoiminnan harjoittamiseen jollain tavoin liitännäinen tai muutoin rinnastettava em. tapauksessa?
  Jos jotain EU-maissa sattuu, asiassa kuullaan em. tapauksessa vakuutusyhtiötä ja kuljettajaa/haltijaa ja mahdollisesti Trafia. That’s it.

  Osamaksukaupassa on toki sekin mahdolista, että OMISTAJA, eli RAHOITUSYHTIÖ hoitaa vakuutusten maksamisen ja perii tätä vakuutusmaksua haltijalta kuukasittaisten osamaksuerien yhteydessä. Tällaisessa tapauksessa rahoitusyhtiön intresseissä on tietää, minkä maan alueella omistamansa ja vakuuttamansa pyörä liikkuu, jotta voi olla varma pyörän vakuutusten olevan voimassa.
  Tällaista rahoitusyhtiön ja haltijan välistä osamaksusopimukseen liittyvää maastavientilupaahan tarkoitit Westy?

  Summa summarum: osamaksuajoneuvoja on kahdenlaisia. Niitä, joissa rahoitusyhtiö maksaa vakuutukset ja sellaisia , joissa haltija hoitaa vakuutusmaksut suoraan vakuutusyhtiöön.

  #1012
  Nimetön
  Vieras

  Ilmeisesti mitkä paperit ottaa mukaan on yksittäisen taistelijan oman harkinnan mukaan. Suomesta jos länteenpäin lähtee (schengen alueella pysyttelee) niin eipä sitä oikeastaan tarvitse mitään papereita missään näyttää (ainakaan jos ei kulje kuin maanteitä pitkin). Itäänpäin jos menee niin ainakin pitää rahaa näyttää jos ei muita papereita ole mukana 🙂

  En kyllä tiedä miksi kenenkään täällä tarvitsee kuvailla milloin mikäkin paperi on tarpeellinen. Ainakin minä olen sen verran nöyrä hallintoalamainen että jos minun alla olevan pyörän omistaja sattuisi vaatimaan että joku paperi pitää olla mukana. Niin silloinhan sille olisi minulle selkeä tarve olla mukana. Enkä lähtisi ainakaan painon säästön takia jotain paperia kirjahyllylle panttaamaan, tai jättäisi hankkimatta. Seuraukset jos tästä ”rikoksesta” (tai oikeammin sopimuksen rikkomisesta) jäisi kiinni on minulle täysin hämärän peitossa, jos siitä edes mitään seuraisi. Toki jos haluaa olla outlaw biker niin ensimmäinen askel kohti anarkiaa lienee se kun jättää lupalapun kotiin, toisena askeleena se kun ei edes rouvalta kysy lupaa reissuun 😀

  #1013
  Nimetön
  Vieras

  Tuo maastavientilupa tarvitaan tosiaan vain silloin, kun osarivehkeen vakuutukset ottaa ja maksaa rahoitusyhtiö. Ei siinä tapauksessa, kun haltija hoitaa koko vakuutuspuolen.
  Nöyrin hallintoalamainenhan ottaa vaikka pöydän mukaan prätkäreissulle, jonka alle suojautua maanjäristyksen varalta. Miksikö? No, koska on ohjeistettu tällaisissa tilanteissa niin tekemään.

  #1014
  Nimetön
  Vieras

  Tässä muutama tilanne, joissa maastavientilupa on ollut tarpeellinen.

  Puolan poliisi tarkisti tuttavani moottoripyörän asiakirjat ylinopeustilanteessa. Pyörän omistajana oli rahoitusyhtiö, jossa lupapaperi oli kuitenkin tehty, mutta se oli jäänyt kiireessä kotiin. Yhteys rahoitusyhtiöön, ja faxilla lupa poliisilaitokselle. Matka jatkui tämän jälkeen.

  Muina esimerkkeinä on tilanteet, että ajat pyörällä ulos, tai joudut onnettomuuteen. Vakuutukset korvaavat ehtojen mukaisesti (eli Eta maat valinnaisena suomalainen tai ao. maan liikennevakuutuslaki. Samaa sääntöä noudatetaan, jos olet siirtymässä Eta maasta toiseen), mutta viranomaiset tarkistavat ajoneuvon asiakirjat. Paperin puuttuminen ei vaikuta korvaukseen kun vakuutukset ovat voimassa. Viranomaiset kuitenkin voivat (halutessaan) keskeyttää matkan teon maastavientiluvan puuttumisen takia. Käytännössä se (mikäli paperia kysytään) aiheuttaa lisätyötä asian selvittämiseksi.

  Kuten tuossa Puolan casessa kerroin, lupa oli haettu, joten se faksattiin viranomaisille ja kaikki ok. Ellei olisi ollut, olisiko pyörä jäänyt siihen en tiedä.

  Muutama vuosi sitten, kun Baltian maat eivät olleet Schengen maita tuota paperia kysyttiin maahan tultaessa.

  Edelleen eräillä yhtiöillä on varkausvakuutusvoimassa esim Baltian maissa vain silloin, kun ajoneuvo siirtyminen Baltiaan on ilmoitettu vakuutusyhtiölle. Vaikka pyörässä on kasko, edellytetään silti ko. ilmoitusta. Kyseisen ilmoituksen / voimassaolo sitoumuksen saa koko sille jaksolle, jolta vakuutusmasku on maksettu. Käytännössä jos maksat yhdessä erässä, saat koko vuodelle. Tämä on toinen tilanne jossa vientilupa edellytetään.

  Tiedän, että jotkut rahoitusyhtiöt edellyttivät tämän vakuutusyhtiön antaman sitoumuksen lähettämistä heille, jotta he saivat varmistuksen vakuutuksen varkausosan voimassaolosta myös ko. maissa.

  Samoin tiedän (olen ollut ryhmässä mukana) että Venäjälle mentäessä on ko. asiakirjaa vaadittu ja se on tarkastettu raja-asemalla.

  Tässä muutama konkreettinen esimerkki, joihin itse olen törmännyt.

  Toivottavasti näistä toteutuneista caseista on hyötyä asian hoitamisen / lupalapun hakemisen arviointiin..

  mutta kuten aiemmin sanoin, tämä on aina jokaisen itse ratkaistava juttu…. on sitä itsekkin tultu liikuttua ilman Green Gardia, kun se on jäänyt kotiin. Nykyisin laitan sen heti ajotakin taskuun ja otan sen pois sieltä syksyllä kun kausi on päättynyt…

  westy 😀 😀

  ps. tänään on kevätpäivän tasaus……

  #1015
  Nimetön
  Vieras

  @o607kjr wrote:

  Tuo maastavientilupa tarvitaan tosiaan vain silloin, kun osarivehkeen vakuutukset ottaa ja maksaa rahoitusyhtiö. Ei siinä tapauksessa, kun haltija hoitaa koko vakuutuspuolen.

  Ainakin Santanderilla saa minusta eri kuvan asiasta, minä luen tuon alla olevan niin että vaikka vakuutus olisi ihan itse hankittu niin lupaa pitää pyytää.
  https://www.santanderconsumer.fi/tuotteet/ajoneuvorahoitus/Pages/useinkysytytkysymykset.aspx#Nr5

  5. Voinko viedä ajoneuvon ulkomaille?
  Voit viedä ajoneuvon ulkomaille vain rahoittajan kirjallisella luvalla (maastavientivaltakirja). Päätös maastavientivaltakirjan myöntämisestä tehdään aina tapauskohtaisesti. Maastavientivaltakirjan voit anoa asiakaspalvelustamme. Sopimuksesi kokonaistilanne tarkistetaan aina päätöksen yhteydessä. Maastavientivaltakirja voidaan myöntää enintään kolmeksi (3) kuukaudeksi kerrallaan.

  Ennen maastavientivaltakirja-anomuksen tekemistä pyydä vakuutusyhtiöltäsi vakuutusvahvistus, josta käy ilmi vakuutuksen laajuus ja voimassaoloalue. Maastavientivaltakirjapäätökseen tarvitsemme myös tiedon matkan ajankohdasta sekä kohdemaasta. Lisätietoja vakuutuksesi voimassaolosta ulkomailla saat vakuutusyhtiöstäsi.
  Maastavientivaltakirjasta veloitamme palveluhinnastomme mukaisen kulun.

  @o607kjr wrote:

  Nöyrin hallintoalamainenhan ottaa vaikka pöydän mukaan prätkäreissulle, jonka alle suojautua maanjäristyksen varalta. Miksikö? No, koska on ohjeistettu tällaisissa tilanteissa niin tekemään.

  En ainakaan löytänyt mitään Santanderin sivuilta joka velvoittaa ottamaan pöydän mukaan. Ehkä eri rahoitusyhtiöillä on eri käytännöt maanjäristysen ja pöytien suhteen ❓

  Onkohan tällainen pöytä riittävä jos pysyy Schengen alueella?

  #1016
  Nimetön
  Vieras

  Yksi pointti on se että osamaksulla hankitun esineen omistaa rahoitusyhtiö (kunnes viimeinen erä on maksettu). Siihen asti se on rahoitusyhtiön omaisuutta. Omistajalla voi olla omat näkemykset miten esinettä hallinnoidaan vrt maastavientilupa/vakuutukset…

  Mikäli ehtojen täyttäminen Breszneviläisyydestä byrokratiasta tai muista syistä johtuen ei kiinnosta, niin kannattaa ostaa leikkikalut suoraan käteisellä omaksi. Ei tule älämölöä minkään osapuolen kanssa jos kikotin varastetaan/katoaa/tulva vei/bussi jyräsi… Pelkkä vilkaisu peiliin riittää.

  T. Stefu

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.