Saako moottoripyörällä ajaa vierekkäin?

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #787
  Nimetön
  Vieras

  http://www.iltalehti.fi/autot/201409070100502_ae.shtml

  Esko Riihelä vastaa -EI SAA
  ja sitten voidaan alkaa tulkita mikä on rinnakkain ja mikä on turvallista.
  Suurissa paraateissa moottoripyöräpoliisitkin johtavat parijonoissa limittäin ajamaan.
  Esimerkiksi Liedon Motoristikirkkoon ajatetaan tuhannen pyörää näin. Toki liikenne on sivuilta suljettu.

  Eipä taida normaali ratinkääntäjä tietää kovin paljon moottoripyörällä ajosta ja ohjaamisesta. Pitää heille usein huomauttaa, että mozkalla ajaja oikeasti tarvitsee koko kaistan vaikka kaksi pyörää vain on. Erityisesti mutkiin kallistamisessa ja kovalla tuulella tarvitaan koko kaistaa turvallisessa ajossa. Ei myöskään esimerkiksi Lapin selkosilla vähäisessä liikenteessä ole kovin turvallista ajaa mahdollisimman oikeassa laidassa. Parempi on olla keskemmällä -jää enempi aikaa poroja väistää.

  Muoksis! Hajamin kommentti pannarifoorumilta:”Juu ja jos ajat tien oikeassa reunassa, niin autoilija, joka on kääntymässä tökkää eteen, luullen että sieltä tulee mopo/skootteri 45kmh. Hieman nopeemmin moottoripyörä on auton kyljessä jos vauhtia on sen 80-100kmh. Varsinkin hämärällä ei erota onko kyse isosta pyörästä vai mopedista.”

  #1425
  Nimetön
  Vieras

  Avaajan tarkoitus on ehkä provosoida ilmeisestä epäkohdasta vilkas debatti. Tämä palsta ei ehkä ole siihen otollisin foorumi. Touring-ihmiset saavat useimmiten nauttia moottoripyöräilystä myös sivistysvaltioissa. Tässä tarkastelunäkökulmassa sivistys liittyy moottoripyöräilyn sääntelyyn lainsäädännöllä. Matkailu avartaa, enkä vielä ole kuullut, että edes Balttian poliisi keräisi tuolla perusteella ”kuitittomia käteismaksuja”. Se on euroalueen laajenemisen hyvä puoli. Voittopuolisesti moottoripyöräily EU-alueella on rajaton riemu. Suomen lainsäädäntö jää siinä marginaaliin. Aika ajoin kannattaa kerrata TFMK:n syntyhistoria.

  Onneksi meillä on toisia kerhoja, joiden toiminta nimenomaan liittyy Suomen käytäntöjen järkiperäistämiseen. Keskusjärjestön asiahan tuo olisi, mutta TFMK ei kuulu siihen, joten siinäkin mielessä vähemmän otollinen on tämä palsta. Omissa toiveunissani odotan keskusjärjestön rajallisten resurssien kykenevän lobbaamaan liikennevakuutuslainsäädäntöä, mutta painajainen taitaa taas toteutua.

  Alan oppaat kehottavat ajamaan kaistan keskellä. Jos ajokorttikoulutus noudattaa niitä, sehän on jo suoranainen ”rikollisuuteen” opastaminen tahi yllytys. Tuo oikeassa reunassa ajaminen taas on selvää moottoripyöräilijän liikenneturvallisuuden vaarantamista. Toivottavasti ajokoulutus painottaa turvallisuutta.

  Voihan tämänkin palstan luonne muuttua ja ehkä tulevaisuudessa sanan säilä keskittyy tällaisiin olennaisuuksiin.

  #1426
  Nimetön
  Vieras

  Kiitos Martti rakentavasta vastauksesta.
  En nyt tiedä näin uutena tourinkilaisena kovin paljon TFMK:n keskustelukulttuurista ja sen päämääristä. Mutta kokemusta on kertynyt tässä iässä siitä, että oikean asian puolesta pitää yrittää vaikuttaa.
  Olen keskustelupalstalla kirjoittanut kymmenkunta avausta ja saanut tuta asian tilaa, jota mm. Hyväntekeväisyyssajon kohdalta olen hiukan analysoinutkin.
  On tämän keskustelupalstan (nettisivujen) kehittämisessäkin haasteensa – saada porukat mukaan.

  Mphessu
  Entisen esimieheni slogania lainaten: Ne tekevät jotka osaavat, muut neuvovat 🙂 🙂

  #1427
  Nimetön
  Vieras

  TFMK:n etusivulla kerho määrittelee itsensä ja pyrkimyksensä näin:

  Touring Finlandia moottoripyöräkerho ry:n toimintaan ovat tervetulleita kaikki matkamoottoripyöräilystä kiinnostuneet. Alun perin, kerho perustettiin vuonna 1972 , jotta suomalaiset motoristit voisivat osallistua maailmanliiton järjestämään FIM-ralliin. Olemme valtakunnallinen kerho, jäsenistömme on kattava otos moottoripyörämatkailusta kiinnostuneista kansalaisista; ajamme erilaisilla moottoripyörillä niin sora- kuin pikiteillä, Suomessa ja ulkomailla.

  Martti on ollut rivijäsen vasta 15-vuotta ja ”vanhana, kärttyisenä ukkona” rajaa tarkkaa ne tapahtumat, joihin saapuu herättämään mahdollista paheksuntaa. FIMiinkin tuli tutustuttua vasta tänä vuonna rivityöntekijänä. Nyt sitten kuulemma lähtö tuli Hollantiin -eli aika aikaa kutakin.

  Kerholla on käsittämätön informaatiopotentiaali, kun kyseeseen tulee matkamoottoripyöräily. 15-vuotta sitten neuvot olivat korvaamattomat, mutta turhia ne eivät ole nykyiselläänkään.

  Merkityksettömiä eivät siis ole kaikki neuvovat. Niiden avulla on tullut tehdyksi sankaritekoja tämänkin harrastuksen saroilla, vaan nykyisin nuoriso tahtoo näyttää epäilevältä, kun esim. Italiassa ottaa kypärän päästä. Miksiköhän?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.