Moottoripyörän kuljetus laivalla tai lentokoneella

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #3674
  Nimetön
  Ei-aktiivinen

  Hei,

  Olen ollut aika passiivinen TFMK jäsen, mutta uskaltauduin kirjoittamaan tänne kerhon keskustelupalstalle, kun en löytänyt vastausta kysymykseeni edes Googlesta. Kysymykseni on se miten moottoripyörän saa kuljetettua laivalla tai lentokoneella toiselle mantereelle. Tapauksessani on kysymys erityisesti Uudesta Seelannista, jonne olisi tarkoitus lähteä seuraavassa vuodenvaihteessa.

  Finnairilta en saanut kuin ”Ei onnistu” vastauksen, kun yritin kysellä lentorahtia moottoripyörälle. Samoin muutama suomalainen rahtifirma totesi, etteivät he tällaista kuljeta. Googlekaan ei tosiaan auttanut, kun yritin löytää tähän ulkomaisia rahtifirmoja. TFMK:n lehdessä on kumminkin ollut hienoja juttuja maailmanympärimatkoista, joissa moottoripyörä on matkannut laivalla tai lentokoneella. Olisin kovin kiitollinen, jos joku voisi valaista miten ja mistä tuollainen rahti hankitaan.

  T: Mika ja Yamaha XT1200Z Super Tenere

  #3676
  Micke
  Osallistuja

  Tere,
  Lähdetään siitä että mulla ei ole aavistustakaan asiasta käytännössä. Mutta teoriassa osaan googlen 🙂 Täydellistä vastausta en löytänyt, mutta sitä odotellessa. Jos tykkäät käydä Englannissa niin yksi ratkaisu http://www.newzealandmotorcycleadventures.co.uk näppärästi säästyy myös talvisäilönnän vaivalta kun pyörä on koko talven perillä. Heillä on jopa hintoja pyörän koosta riippuen, Tenere mennee näköjään halvimmalla.

  Toinen sivu mistä varmaankin löytyy tietoa on: http://www.horizonsunlimited.com/get-ready/shipping-the-bike Sivustolla on jopa joitain esimerkkejä todellisista rahdeista, ei kuitenkaan suoraan Suomesta.

  Ja tollanenkin pulju löytyi: http://tauruslogistics.co.nz/motorcycle-shipping/to/new-zealand
  Tarjouspyyntöjä voisi kai täältäkin pyydellä, ainakin mainostensa mukaan: https://www.shiply.com/vehicle-delivery/motorcycle-shipping-to-new-zealand.php Näköjään Seelannissa tykätään puhtaista pyöristä.

  Ei mulla mitään sanottavaa ole.

  #3687
  Nimetön
  Ei-aktiivinen

  Moro,
  Jos on aikomuksena olla kuukausi Uudessa Seelannissa, on myös vaihtoehtona ostaa pyörä paikallisesta MP-liikkeestä ja myydä pyörä takaisin samaan liikkeeseen ajon jälkeen. Tapasin matkallani saksalaisia ja yhden eestiläisen, jotka olivat tehneet näin ja vakuuttivat sen olevan huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin pyörän vuokraaminen.
  Laivamatka Yokohamasta Aucklandiin (15vrk) maksoi 550€ + huolinta perillä 50€. Laivalla rahtihinnat kohtuullisia… Hampurista rahtina Christchurstiin… googleta tätä vaihtoehtoa, rahtilaiva etenee 1000km/vrk sanoivat Japanissa.

  RTW 2015-2016
  Jaakko

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.