Löytyiskö mutkapätkävinkkejä Itävaltaan?

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #730
  Nimetön
  Vieras

  Tere.

  Pääsi tuo alppimopoilu ja eurooppamopoilu viime suvena puraisemaan ja kovaa..
  Viimeksi jäi tuo Itävalta lähes kokonaan näkemättä, kokematta ja ajamatta. Poislukien tankkaus Innsbruckissa..

  Nyt on Finnlinesit varattu ja samoin majoitus Tirolin alueelta Seefeldin läheltä. Hesasta lähdetään kohti Rostockia 7.6 ja siitä sitten saksa halki ja Itävaltaan.
  Kahdella pyörällä mennään ja rouvakullat mukana molemmissa pyörissä. Tarkoitus on tutustua Itävaltaan, samoin kuin tarkoitus on ajaa moottoripyörällä pitkin poikin tukikohdasta päiväreissumeiningillä.
  Nyt kaipaisin kokeneemmilta prätkämiehiltä – / naisilta vinkkejä makeista mutkapätkistä ja mp:llä tavoitettavista kohteista. Aikaa paikanpäällä on n. viikko joten mm. kotkanpesässä ajateltiin poiketa ja samoin ehkä kaffeella Sveitsissä ja/tai pohjois-Italiassa.
  Kiitos etukäteen!

  Ja rauhallista Joulua!

  #1047
  Nimetön
  Vieras

  Just tulin Teneriffalta havainnoimasta sikäläistä moottoripyöräilyä. Siksi tämä ajankohta:)

  Mitä haluat nähdä Itävallasta? Maa on loistava! Grossglockner ja sitten muuta… mutta mitä? Mikä vastaa mieltymyksiä?

  #1048
  Nimetön
  Vieras

  Elikkäs ajaminen on se juttu minkä vuoksi taas mennään. Mutkat maistuu ja mitä makeemmat maisemat sen mukavampaa.

  Ihan parhaita vinkkejä on nuo karttareittivinkit. Niistä on sitten helppo valita ja vertailla jo näin sohvanpohjalla.. Esim. googlemapsin reitithän on iisiä siirtää Tyren kautta Tomtomiin.
  Kaikki vinkit on avuksi kun aikaa paikanpäällä ei viikkoa enempää ole.

  #1049
  Nimetön
  Vieras

  Itävalta on tosiaan ihan loistomesta. majoitu ensin vaikka 2-3 vrk. johonkin Zel am seen seudulle, niin siinä on lähellä em. Grossglockner ja esim. Gerloss pass ja karttaa vilkasten löytyy lisää mahtipätkiä. Sieltä vois siirtyä vaikka Livignoon, jossa bensa n. 1€/litra ja juomat halpoja sekä esim. Stelvio ja Sveitsin mahti solat lähellä. Noilla seuduilla viikko menee äkkiä, eikä tarvii samaa solaa kahdesti ajella. Siellä on busalla mukava kurvailla.

  Ps. Tsekkaa alpineroads.com sivusto. Siellä hyvää tietoa.

  Rauhallista Joulua sinnekin

  #1050
  Nimetön
  Vieras

  Lake heittikin jo asiavinkit, mutta ilmeisesti jätti huomiotta ton varatun majoituksen. Noikin on moottoripyöräilyyn ihan mahtiseutuja; sikäläisen kulttuurin laajuus tekee vaikutuksen. Toi majoitus on vähän väärällä puolella Muncheniä, jotta Laken viitoitus olisi heti aamusta käsillä. Mitenkään ylivoimainen ei siirtymä tietenkään ole. Ehkä majoitusta voisi vielä harkita (?). Yhdestä kiintopisteestä homma usein alkaa maistumaan siirtymäteknisesti ”puulta”, mutta alle viikossa se ei liene iso ongelma.

  Varsinaiset motoristihotellit on lyömättömiä matkavinkkilähteitä. Tosiaan Grossglocknerin molemmin puolin on noita mestoja.Eteenpäin Livigno on hyvä vinkki. Corvara ja Arabba pannaan jatkoks.

  #1051
  Nimetön
  Vieras

  Kiitos vinkeistä. Tuo Laken sivuston kautta oli helppo löytää vaikka mitä ja kuuklemapsiinkin heittää. On kyllä maukkaan näköisiä pätkiä.

  Itävaltahan on noin postimerkin kokoinen maa joten eipä siellä juuri siirtymille mittaa tule, jos nyt päivässä saa edes 500km rikki niin hyvä on.. 😯

  Näillä tiedoilla on hyvä jatkaa suunnittelua, eipä jää ainakaan ihan kaikki mestat näkemättä, kiitos vielä.

  #1052
  Nimetön
  Vieras

  Jos teiillä on majoitus varattu tuosta Insbruckin viereisestä Seefeldistä, niin siitä kun ampaisee mihin tahansa suuntaan, niin nähtävää riittää. Mieleen tulee esim. seuraavat ”päiväretket”.

  1. Neuschwansteinin linna ja Zugspitzen näköalapaikka(n. 200 km)
  Reitti: http://g.co/maps/64dgx

  2. Pätkä Saksan Alppitietä (n. 330 km)
  Tuohon pätkään mahtuu ehkäpä Saksan hienoimmat mutkapätkät…
  Reitti: http://g.co/maps/rfj3m

  3. Gerlos Pass ja Grossglockner ja Krimmlin vesiputous (n. 420 km, eli pitkä ajopäivä…)
  Gerlos ja Grossglockner ovat saman yhtiön omistamia alppiteitä, kannattaa ajaa ensiin Gerlos, sen verran vaikuttavampi Grossglockner on…
  Reitti: http://g.co/maps/q76qs

  4. Timmelsjoch (n. 250 km)
  Reitti: http://g.co/maps/jr2qw Huom. Google Maps ei suostu piirtämään reittiä B ja C väliin, sen takia väärä km.

  5. Stelvio ja Livigno (n. 400 km, eli toinen pitkä ajopäivä…)
  Livignossa voi tosiaan suorittaa verovapaat ostokset, mutta hintoja kannatttaa sielläkin vertailla. Esim. viime kesänä ostin tuolta objektiivin järkkäriin, niin halvimman ja kalleimman myymälän ero oli n. 30 % tuotteen hinnasta.
  Reitti: http://g.co/maps/dcgdv

  6. Silvretta (n. 270 km)
  Reitti: http://g.co/maps/kuxut

  Siinä oli nyt ainakin jotain kohteita joista valita. Dolomiittien seutu on Alpeilla oma suosikki, mutta sinne ei Seefeldistä oikein päiväreissua tee. Suosittelisin muuttamaa yötä esim. Arabbassa, josta voisi lähteä takaisin kohti pohjoista esim. Grossglocknerin ja Kotkanpesän kautta.

  Kannattaa myös muistaa, että jos tuolla alkaa noita vuoripätkiä suhamaan tosissaan, niin päivän keskinopeus jää helposti n. 40 km/h.Lisäksi kannattaa tarkistaa, että nuo korkeimmat tiet ovat ylipäänsä auki (ei mikään itsestään selvyys kesäkuun alussa…)

  Terv. Jukka

  #1054
  Nimetön
  Vieras

  Kiitos myös Jukalle kattavasta vastauksesta!
  ( Olen muuten tuolla alppihullun saitilla jo seikkalutkin aiemmin, on hienoja kuvia ja valokuvaus täälläkin toisena harrastuksena. )
  Näyttää todella siltä, että majoitus on ihan ok paikasta.( ainakin oli edullinen ). Ja tuskinpa jää viimeiseksi retkeksi tuohon suuntaan..

  Jussi

  #1053
  Nimetön
  Vieras

  @Martti wrote:

  Just tulin Teneriffalta havainnoimasta sikäläistä moottoripyöräilyä. Siksi tämä ajankohta:)

  Mitä haluat nähdä Itävallasta? Maa on loistava! Grossglockner ja sitten muuta… mutta mitä? Mikä vastaa mieltymyksiä?

  Muutaman kerran Teneriffalla ja Gran Canarialla käyneenä, viimeksi marraskuussa T:lla ja viime viikolla G C:lla sanoisin, että ehdottomasti G C:lla on jylhimmät tiet ajeltavaksi noista kahdesta saaresta, jos ajelusta tykkää. Kun taas T:lta löytyy mielettömämmät patikointipolut jos semmoisesta tykkää.

  Ja sitten onkin aika lähteä tulevana suvena kokeilemaan Via Ferrataa Alppikierrosporukan mukana.

  #1055
  Nimetön
  Vieras

  Otanpas osaa minäkin, kurvailin siellä just viime kesänä. Se Grossglockner on tietty must. Yövyin siellä huipulla olevassa Edeweisshytte hotellissa, hinta oli nippanappa siedettävä, muistaakseni alle 50e. Oma solasuosikkini oli kuitenkin Passo Di Gavia, se lähtee Italian Bormiosta kaakkoon eli on sopiva jatkopätkä sille Stelviolle. Stelvio oli muuten varattuna polkupyöräilijöille ainakin tuona lauantaina kun siellä olin, onneksi ehdin ajaa sen edellisenä päivänä. Muutenkin olin tulla hulluksi tuona viikonloppuna : noin miljoona motskaria ja autoa kaahasi edestakas ja yritti löytää reittiä johonkin tuolla alueella, koska Stelvio oli kiinni. Tulevat sinne rälläämään suomalaisten motoristien kiusaksi halvatun turistit… Eli kannattaa sihdata noille nurkille keskellä viikkoa, niin on hiukan hiljaisempaa. Itse olin siellä syyskuun alussa.

  Bormiosta luoteeseen on muutama tekojärvi ja sinne nousee mainio serpentiini, kannattaa kurvailla, jos kerran siellä on. Järvet voi kiertää soratietä pitkin. Soraa näiltä nurkilta on muuten jokseenkin turhaa hakea.

  Umpiperäiset tiet ovat tietty hiljaisia, harva viitsii ajella samaa uraa kahteen suuntaan. Reitti on kuitenkin takaisin päin ajettaessa taas erinäköinen eli kannattaa kokeilla, vähän turisteja. Kaikkiaan olin reisussa 13 päivää laivamatkoineen ja mittariin tuli 5300km.

  #1056
  Nimetön
  Vieras

  Hei,

  sattumalta tuli Deutsche Bahnin mainosmaili ja sieltä löytyi linkki:
  http://www.landhotels.at -> Motorbike Tours

  kannattaa käydä katsomassa mitä sieltä löytyy ja tilata mailiin sähköinen esite.

  t. Bemari

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.