Kutsu: Kärki-MP:iä maantiepyöräilykilpailuihin

Merkitty: 

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #4330
  Timo Kalkkila
  Avainmestari

  Vuonna 2017 TFMK:n jäsenet osallistuivat moottoripyörillänsä parin maantiepyöräilykilpailun liikenteenohjaukseen. Yleisimpänä tehtävänä ajaa ns. kilpailukaravaanin edellä ja ohjaten vastaantulevaa liikennettä pysähtymään tienlaitaan. Palaute on ollut niin hyvää, että tänä vuonna kilpailuorganisaatiot ovat pyytäneet meiltä näitä ”kärkimoottoripyöriä” useampaan kilpailuun.

  TFMK:n toiminnan kannalta lisääntynyt tarve kärki-MP:ille on hyvä uutinen, koska kilpailuorganisaatiot maksavat palkkion jokaisesta pyörästä. Ja uudet rahoituslähteet TFMK:n toiminnalle ovat arvokkaita, jotta jäsenmaksuista saatavien tulojen merkitys pysyisi kohtuullisena.

  Kuskille ja pyörälle ei ole mitään erityisiä vaatimuksia, mutta tietyt asiat on hyvä tiedostaa mm.

  – kilpailujen keskivauhti on 40 km/h ympärillä, niin käytettävällä mp:llä on syytä pystyä ajamaan kohtuullisen mukavasti tuolla nopeusalueella. Joku ratakiree italialainen kyykky ei ehkä sovi tähän hommaan.

  – pisimmät kilpailulähdöt voivat olla n. 160 km pitkiä, joten pyörän selässä saa viihtyä rapiat 3 tuntia yhtäputkea. Kärkipyörät ajavat pareittain, joten tankkaus- ja tyhjennystauot kyllä onnistuvat. Lyhyemmät lähdöt kestävät 1-2 h. Jokaisessa kilpailussa on useamman pituisi lähtöjä.

  Tälle vuodelle on meiltä pyydetty kärkipyöriä seuraaviin kilpailuihin (kilpailuista löytyy lisätietoja osoitteesta http://www.pyoraily.fi):
  La 5.5.2018 Seutulan kierros, Vantaa (ilmoittaudun kärkipyöräksi)
  Su 6.5.2018 Kevätpolkaisu, Kerava (ilmoittaudun kärkipyöräksi)
  La 12.5.2018 Bioracer evoc gp, Nurmijärvi (ilmoittaudun kärkipyöräksi)
  La 26.5.2018 Tawast3d, Hausjärvi, Hikiä (ilmoittaudun kärkipyöräksi)
  Su 27.5.2018 Tawast3d, Hausjärvi, Hikiä (ilmoittaudun kärkipyöräksi)
  Su 26.8.2018 Helsinki Velotour, Helsinki (ilmoittaudun kärkipyöräksi)

  Lisäksi järjestetään perehdytysiltoja TFMK:n kerhotilassa. Ihan ilman korvausta tähän toimintaan ei tarvitse osallistua, vaan tarvittaessa TFMK maksaa km-korvausta, joka kattaa ainakin bensakulut. Kysymyksiä voi esittää tämän postauksen kommentteina tai lähettää osoitteeseen karkipyorat@tfmk.com. Ilmoittautuminen tietyn kilpailun kärkipyöräksi mieluiten yo. linkkien kautta.

  Tervetuloa mukaan!
  Timo Kalkkila
  p. 040-7009728

  PS. Hiukan pitkä opus, mutta kertoo myös erilaisista mp-rooleista kilpailuissa löytyy täältä hakusanalla ”moottori” löytyy ne kohdat joissa otetaan kantaa moottoripyörien käyttöön. Liikenteenohjauksen lisäksi on periaatteessa tarjolla myös muitakin tehtäviä, yksi tuomariston edustaja puhui moottoripyörätuomareiden saamisesta Suomen kilpailuihin.

  #4341
  Marccu
  Osallistuja

  Voisipa olla kiintoisa kokemus. Onko ketään jo tuon kokenutta niin voisi muutaman rivin laittaa aiheesta. Tavailin hieman opusta joka oli mainittu aloituksessa ja tulkkasin ettö info-pyörä olisi se rooli joka on kyseessä… vai olenko metsässä

  #4344
  Timo Kalkkila
  Avainmestari

  Kiitos kysymyksestä. Info-pyöriä ei ole järjestäjien taholta kyselty, varmaankin siksi että ensisijaisena tavoitteena on saada moottoripyöriä turvaamaan kilpailijoiden turvallisuutta, johon siihenkin on haasteellista saada riittävästi pyöriä.

  Meidän rooli on liikenteenohjaus eli parina ajetaan muutaman sadan metriä karavaanin edellä niin, että vastaantuleva liikenne saadaan ohjattua tien reunaan tai ettei sivutieltä yllättäen käänny ketään karavaania vastaan. Varsinaisisssa risteyksissä on usein erilliset liikenteenohjaajat. Joissain kilpailuissa esim. Velotourissa voi parin toiseksi jäseneksi tulla MP-poliisi, joka pystyy paremmin toimimaan sellaisissa tilanteissa, joissa tarvitaan isompaa näkyvyyttä.

  Kilpailuiden reitithän kulkevat pääsääntöisesti pienillä mutkaisilla maaseututeillä, joilla liikenne on hiljaista ja hidasta ja helposti hallittavaa.

  #4345
  Jarkko Peltopuro
  Osallistuja

  Hei.
  Periaatteessa kaikki nuo kilpailut tulevat kysymykseen.
  Voin siis olla mukana vahvuudessa tarvittaessa.

  Terveisin
  Jarkko Peltopuro
  Mail: jj.peltopuro@gmail.com

  #4382
  Nimetön
  Ei-aktiivinen

  Moi.
  Minä olen ollut pari kertaa meillä päin järjestettävässä Fintriathlon kisassa mp:llä. täällä ovat tarvinneet lähinnä tuomarien kuljetukseen. Vauhti ei päätä huimaa, minun mielestä se oli ihan mukavaa hommaa. Olen täällä Itä-Suomessa, vähän pitkä matka tulla sinne toimimaan.
  t.Arska

  #4403
  Timo Kalkkila
  Avainmestari

  Tiistaina 24.4.2018 klo 17.30 järjestetään kerhon tiloissa Metsäpirtintie 1:ssä perehdytyskoulutus kärki-MP:ille. Myös te, jotka vasta harkitsette kärki-MP toimintaan mukaantulemista, olette tervetulleita osallistumaan.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.