BMW R1200 GS Adventure 2014 VS KTM 1190 Adventure R

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #767
  Nimetön
  Vieras

  Moi,
  Visainen pähkinä ratkottavana.. Nyt on hyvät vaihtotarjoukset molemmille pyörille ja on tosi vaikea tehdä päätöstä.
  Bemu on noin 3000€ kalliimpi.
  Mietin käyttöäni joka on varmaankin tosipaljon tietä ja varmaankin hiekkateitä ja metsäteitä. Toisinaan seikkailua jossa euroopan huonokuntoisilla teillä ja ehkä jonkin verran maastoa.
  Kumpi olisi viisaampi ratkaisu?
  Kertokaa mielipitetiä, jos vaikka saisin päätettyä ❓

  #1342
  Nimetön
  Vieras

  Kotari jo senkin takia ettei se ole BMW….. :mrgreen: Kotarissa luonnetta enemmän ja hyviä kokemuksia ainakin mun frendeillä….Pemari tietysti jos ei uskalla ajatella edes vaihtoehtoja… 😉

  #1343
  Nimetön
  Vieras

  Ei tämä nyt niin kauhean visainen pähkinä ole näillä lähtötiedoilla. Jos olisit kertonut harrastavasi pitkiä ja nopeita matkoja länsi-euroopassa kakspäällä, niin bemari olisi oikea valinta. Muutamat perustelut Kotarin valinnalle:

  Hintaerossa on varmaakin laskettu mukaan jo bemarin tarvitsevat elektroniset lisävarusteet, jotta se puoli tulee samalla tasolle kotarin kanssa eli off-road ABS ja ”ajomode”. Lisäksi tämän vuoden kotarissa on semmoista mitä bemariin ei saa rahallakaan eli MSC. Kaikki systeemit, jotka auttavat pitämään hätätilanteissa pyörän hallinnassa, maksavat itsensä tositilanteissa satakertaisesti takaisin.

  Metsätiet/maasto: bemarin rengaskoot rajoittavat kunnon renkaiden hankintaan. 21″ edessä on aina parempi mitä löysempää pintaa on alla. Kotariakin on paskamaista liikutella lihasvoimin muualla kuin kovalla alustalla ja bemari on vieläkin painavampi. Kotarissa sekä etupään ja takapään jousitukset täysin säädettävissä, joten mitä todennäköisimmin ne saa säädettyä itselle ja olosuhteisiin sopiviksi.

  Bemarissa hyödyllisiksi ominaisuuksiksi jää ehkä kardaani ja iso tankki. Tosin Kotarillakin ajaa normaaliajoa helposti 350-400 km tankkausvälillä. Olen ajanut vesipyssygessua ihan lyhyesti, joten omakohtainen kokemus on vajaa, mutta muiden kertomana bemarin moottori taitaa olla sopivampi väännön osalta tähän käyttötarkoitukseen. 150 hv huipputeho on täysin turhanpäiväinen ominaisuus matkaendurossa. Tosin eletronisella kikkailulla on hoidettu se, että hitaampi teknisempi maastoajelukin on helppoa.

  Kumpaan nyt sitten päädytkään, niin muista ilmoittautua toukokuun EAK:lle, niin pääset kunnolla treenaamaan uuden pyörän hallintaa.

  Timo

  PS. varmaankin oli jo arvattavissa, että minulla on ollut ärrä elokuusta lähtien.

  #1344
  Nimetön
  Vieras

  Olisiko KTM:lle oikeampi vertailukohde kuitenkin BMW:n tavallinen GS, ainakin jos hintoja katsellaan. BMW:n GSA-mallia vastaavaa ei KTM:llä ole tarjolla, vaikka nimi onkin sama.

  Käyttötarve ratkaisee ja mitä tuo ”tosipaljon tietä” sitten tarkoittaakaan. Jos aikoo reissata paljon, osaa arvostaa GSA:n isoa tankkia, tuulisuojaa, hyviä laukkuja, kardaania, kattavia lisävarusteita jne. Jos taas lähinnä pyöriskelee kotoa käsin, kannattaa miettiä isoimman möhkön tarvetta. Lehtitietojen mukaan tosiaan näyttää, että BMW:n vääntö ja teho on käytännöllisesti katsoen koko käyttöalueella vähän parempi. Riittävästi varmaan molemmissa. Nythän Bemarilla on ensi kertaa vähän eri luonteiset moottorit näissä eli GSA:ssa on kilon verran painavampi kampiakseli kuin perus-GS:ssa, en tiedä minkä verran vaikuttaa käytännössä.

  Jos hintoja vertaillaan, niin ehkä kannattaa laskea myös ylläpitokustannuksia. BMW:llä todennäköisesti jää huoltokulut pienemmiksi, koska bokserissa paikat ovat helpommin käsillä (tai itsehuoltajalle muuten vaan helpompi tehdä). Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin siinä vaiheessa kun menet tuota seuraavan kerran vaihtamaan, alkuperäinen hinnanero on todennäköisesti tuplaantunut… :mrgreen: 8)

  #1345
  Nimetön
  Vieras

  Isoin ero Kotarin käyttökuluissa lienee se, että sen vakuutukset ovat paljon kalliimmat kuin bemariin. Väittäisin, että huollot vievät vähemmän, koska Kotarin huoltoväli on 15000 km tai vuosi (jos bemarilla on siis edelleen 10000). Tämä on myös aika näppärää, koska pitkille ulkomaanreissuille osuu huolto pienemmällä todennäköisyydellä.

  Riippumatta siitä, mitä adventurella mallinimessä tarkoitetaan, niin mitä huonompi tie ja polku, niin Kotari on ajo-ominaisuuksia painotettaessa varmempi valinta. Liikuttaessa pääasiassa asfaltilla valinta voi olla painotuksista riippuen visaisempi.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.