FIM Rally

Soverato, Italia 2-4.6.2021.

Järjestäjän nettisivujen linkki tässä.

Ilmoittautumislomakkeet ja ohjeita järjestäjän sivuilta löydät täältä, osallistumismaksu on 195€ + ilmoittautumisen käsittelymaksu 10€ (SML). Ilmoittautumislomakkeen voit ladata myös kerhon sivuilta täältä 

Katso myös liite A ja lisämääräykset; Appendix A  ja Supplementary Regulations.

Jos osallistut ensikertaa FIM Rallyyn, LUE TÄMÄ Monilta osin sama ohjeistus koskettaa muita FIM tapahtumia.

FIM Motocamp,

Goralský dvor, Haligovce, Slovakia 28. – 30.7.2021.

Motocamp 2021 tietoa löytyy täältä. Ilmoittautumislomakkeet ja muu ohjeistus:
2021 FIM Motocamp-Entry&Accomodation-Form – Haligovce
FIM MOTOCAMP 2021 – SUPPLEMENTARY_REGULATIONS-EN
FIM MOTOCAMP 2021 Optional Excursions-EN
2021 FIM Motocamp completion assistant

Hinta 150€+ilmoittautumisen käsittelymaksu 10€ (SML).

FIM (Rendez-Vous) Meritum 2021

Faaker See, Itävallassa 9. – 11.6.2021.

Tiedot päivittyvät myöhemmin.

Perustietoa FIM Rallysta

FIM Rally on kansainvälinen moottoripyöräilijöiden kokoontuminen, jossa tourinkilaiset ovat käyneet vuodesta 1973 lähtien. Noin tuhat motoristia keräävä ralli järjestetään kerran vuodessa useimmiten Euroopassa. Suomessa FIM on järjestetty kaksi kertaa, vuonna 1988 ja vuonna 2014!

FIM Rally on kolmipäiväinen  tapahtuma, mutta viime vuosina ohjelmaa on ollut tarjolla jo muutama päivä ennen virallista ohjelmaa, johon kuuluu mm. kiertoajeluita ja tapahtuman huipentava Kansojen paraati.

Tapahtuman nimi tulee järjestäjän nimestä: Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) eli Kansainvälinen Moottoriurheiluliitto. Suomen edustajana FIMissä on Suomen Moottoriliitto.

FIM Rallyn historiaa

FIM Rally on kansainvälinen moottoripyöräilijöiden kokoontuminen. Nimestään huolimatta kyse ei ole nopeuskilpailusta. Sen sijaan kansalliset moottoriliitot ja kerhot kilpailevat osallistujien lukumäärillä ja kilometrimäärillä. Erilaisia kilpailusarjoja on yhteensä 17. Rallin ohjelmassa on aina kiertoajeluita ja paikallisin voimin toteutettuja esityksiä, joiden tarkoituksena on lisätä tietoa eri maiden tavoista, nähtävyyksistä ja historiasta. Ralli järjestetään kerran vuodessa, useimmiten Euroopassa. Vuosittain tapahtumaan osallistuu keskimäärin 1000 motoristia noin 30 eri maasta.

FIM Rallyn järjestää Kansainvälinen Moottoriurheiluliitto FIM (Federation Internationale de Motocyclisme, perustettu 1904). Liitto hallinnoi maailman moottoripyöräurheilutapahtumia, joiden joukossa ovat mm. MotoGP, Superbike, Motocross, Speedway ja Trial. Järjestön tarkoituksena on kehittää moottoripyöräurheilua ja – matkailua, ja sen jäsenenä on 98 kansallista moottoriliittoa, mm. Suomen Moottoriliitto. FIMin toimisto sijaitsee Sveitsin Miesissä, lähellä Geneveä. Moottoripyöräurheilun lisäksi FIMissä on vapaa-ajan moottoripyöräilyn jaos CML (Commission pour le Motocyclisme de Loisirs), joka vastaa paitsi FIM Rallysta myös muista moottoripyörämatkailuun liittyvistä asioista.

Ensimmäinen FIM Rally (silloiselta nimeltään Tähtiajo) järjestettiin Berliinin olympialaisten yhteydessä vuonna 1936. Sen jälkeen ralli on järjestetty joka vuosi lukuun ottamatta vuosia 1940-49, sodasta johtuen. Suomessa FIM Rally on järjestetty kahdesti, vuonna 1988 Kuopiossa ja vuonna 2014 Tampereella.

fimland_logo_large